Jenny Stene ble den norske dronningen av European Games

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 10. Jul 2023

European Games ble et stort mesterskap for 25 år gamle Jenny Stene. Etter en 21.plass individuelt og en 6.plass i mix-team med luftrifla, så startet medaljedrysset for alvor.

Bronse i 50m mix-team med Simon Kolstad Claussen. Sølv i luftrifle tremannslag med Milda Haugen og Jeanette Hegg Duestad. Gull i 50m tremannslag med Jeanette Hegg Duestad og Mari Løvseth. Gull individuelt på 50m halvmatch. 

Med denne medaljefangsten ble Jenny Stene den utøveren i den norske troppen som tok flest medaljer. Hun tok fire av totalt 15 norske medaljer i mesterskapet. Blant skytterne i European Games var det kun Zalan Pekler som vant flere medaljer.

I finalen på den individuelle 50m konkurransen svingte resultatene voldsomt, men Jenny var hele tiden med i toppsjiktet og viste mest stabil god skyting i stående av samtlige finalister. Dette første henne inn i gullduell mot hjemmehåpet Nataniel Kochanska. Etter å ha ledet meget komfortabelt i starten på gullduellen, ble det mye støy i hallen da den polske jenta vant fire runder på rad og utliknet Jenny sin ledelse. Men da krummet vår skytter nakken sin og leverte som best inn til gull mot slutten i en imponerende forestilling. 

Gullfinalen i tremannslag noen dager senere ble en maktdemonstrasjon av dimensjoner for de norske jentene. De knuste Sveits med 17-1, ingen annen medaljefinale under mesterskapet ble vunnet med lignende siffer.  

Vi i Kisen er utrolig stolt av Jenny Stene sine prestasjoner i European Games og gleder oss masse til fortsettelsen. 

Under er det lagt ved noen lenker fra media om Jenny sine prestasjoner i European Games:

Indre Akershus Blad 

Raumnes Avis 

VG

NRK Kveldsnytt


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.