Ny medalje i 50m mix til Jenny og Simon

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 10. Jul 2023

Konkurransen i 50m mix under European Games ble en spesiell affære. De åtte beste lagene totalt fra to fulle elimineringsheat gikk videre til runde to, og når da vindforholdene var langt bedre i heat 2 sammenliknet med heat 1, så er det forståelig at mange mente det ikke var en rettferdig konkurranse. Det var kun et lag fra heat 1 som kom seg videre sammenliknet med syv lag fra heat 2. 

Jon-Hermann Hegg og Jeanette Hegg Duestad kom på 2.plass i første heat, men da altså utslått. Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen kom på 4.plass i andre heat og dermed videre. 

I andre kvalifiseringsrunde ble det tredjeplass på vår duo og dermed bronsefinale mot den samme danske duoen de møtte i VM-finalen for ett år siden: Steffen Olsen og Stephanie Grundsøe. 

Bronsefinalen ble en thriller, der Simon kom kraftig skjevt ut i knestående fra start av, og landslagstrener Espen Berg-Knutsen måtte ta Timeout allerede etter to finaleskudd. Jenny og Simon lå under med 0-6, men snudde det til 8-6 ledelse før danskene kom tilbake på ny. 

Det så ut til å gå mot dansk seier da de hadde to matchballer på stillingen 14-12, men Simon og Jenny svarte da med sentrum på de to neste rundene og det hele endte med 16-14-seier til Norge og Kisen! 

Jenny og Simon har nå skutt 50m mix sammen fem ganger internasjonalt siden 2021. De har også endt opp med medalje i samtlige av disse konkurransene. 

EM Osijek 2021: Bronse 

WC Rio 2022: Bronse 

EM Wroclaw 2022: Sølv 

VM Kairo 2022: Gull 

E-Games Wroclaw 2023: Bronse Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.