Gutta svært nær medalje

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 10. Jul 2023

Våre herrer i European Games viste nok en gang at de holder nivået til de aller beste i Europa på 50m match. 

I den individuelle konkurransen kvalifiserte både Jon-Hermann Hegg (593) og Simon Kolstad Claussen (591) seg for finalen. Norge var her eneste nasjon med to skyttere i finalefeltet. 

I finalen var det dobbelt norsk og Kisen i tett etter knestående, og Simon i ledelse etter liggende. Dette skapte stor spenning og stemning blant de norske på tribunen. 

Simon ledet også etter første stående-serie, men derfra og ut ble det litt for tøft og medaljene glapp for våre. Jon-Hermann kom på 5.plass og Simon på 4.plass. Det skilte til slutt kun 0,2 poeng mellom de to. Gullet og OL-kvoteplassen gikk til Ungarn og Zalan Pekler foran Jiri Privartsky fra Tsjekkia og Schmirl fra Østerrike på bronseplass. 

I konkurransen for tremannslag på 50m stilte også Ole Martin Halvorsen til start. Det norske laget utgjorde dermed en ren trio fra Kisen. 

Guttene våre gjorde det sterkt i begge kvalifiseringene. Andreplass i første runde bak Tsjekkia som satte Europarekord, mens det ble tredjeplass i runde to bare to poeng fra gullfinale. Simon ble her forøvrig nestbeste individuelle skytter på kvartmatch med 296 poeng.

I bronseduellen møtte våre gutter Serbia, som til slutt vant matchen 16-12. Det var en bronseduell med et steintøft nivå, og som guttene våre kan gå fra med hevet hodet. På flere av rundene skjøt alle våre innertiere uten at det holdt til poeng mot et godt serbisk lag. Ungarn slo Tsjekkia i gullfinalen. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.