Sammendrag av NM-veka 2023

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 18. Jun 2023

NM rifle 50m under NM-veka 2023 er nå ferdig. Med unntak av øvelsene for klasse junior menn, så har det blitt medaljer for Kisen-skyttere i alle de andre klassene. 

Under har vi laget et lite sammendrag av hver øvelse der våre skyttere tok hjem en eller flere NM-medaljer. 

MATCH SENIOR MENN

Ole Martin Halvorsen med en meget overbevisende kvalifisering på 594 poeng. Jon-Hermann og Simon også solid med henholdsvis 592 og 591 poeng. 

I finalen var det svært jevnt blant de fem-seks beste veldig lenge. Jon-Hermann Hegg stakk til slutt av med seieren, etter å ha avsluttet mesterlig med 10,7* på siste skudd i duell mot vårt tidligere medlem Endre Hagelund. Dette er faktisk første gang Jon-Hermann vinner denne øvelsen som senior. Han ble altså Europamester før han ble Norgesmester på øvelsen! Simon Kolstad Claussen avsluttet med 10,9* og 10,6*, men manglet hårfine 0,2 poeng på å hente inn bronsemedaljen som gikk til Henrik Larsen. Ole Martin Halvorsen kom på 5.plass. 

LIGG SENIOR MENN 

Simon Kolstad Claussen skjøt sin 60 skudd på litt over 30 minutter. Det ga 628,4 poeng og holdt til en overlegen seier. Steffen Olsen var tre poeng bak, men fikk kun gavepremie og ikke medalje ettersom han er dansk statsborger. Ole Martin Halvorsen 623,7 og Jon-Hermann Hegg 622,1 kom dermed på de neste pallplassene. Trippel Kisen MSL på pallen!

Dette er Simon sitt fjerde NM-gull på denne øvelsen. Kun Harald Stenvaag har flere, men han har også hele 9 NM-gull på denne øvelsen. 

MATCH SENIOR KVINNER 

Milda Haugen (580), Hanna Synnøve Huser (581), Oda Løvseth (586), Karina Stette (588), Jenny Stene (590) var våre skyttere fra kvalifiseringen som kvalifiserte seg videre til finale. Fem av åtte finaleskyttere dermed fra Kisen MSL. 

Det var godt og varmt for skytterne i solsteika under finalen. Spesielt så man dette i stående, der variasjonen på skuddene hos samtlige var stor. Etter de to første seriene på fem skudd i stående, så lå Jenny Stene tynt an med tanke på medalje. Men så regelrett smadret sølvmedaljøren fra fjorårets VM på øvelsen «ihjel» innertieren på de fem siste enkeltskuddene. Dermed klatret hun oppover skudd for skudd og sto til slutt igjen som Norgesmester! Hennes andre tittel på øvelsen: Den første kom i 2019. 

Milda Haugen fikk kanskje sitt gjennombrudd på 50m i denne finalen, og tok en meget gledelig sølvmedalje, kun 0,9 poeng bak Jenny. Våre øvrige skyttere i finalen fikk følgende plasseringer: Karina Stette 6, Oda Løvseth 7 og Hanna Synnøve Huser 8. 

LIGG SENIOR KVINNER

Også her ble Jenny Stene best av våre skyttere. Med 624,0 poeng og kun ett skudd i nieren (9,9), kan man trygt slå fast at det var mange skudd på 10,4 for Jenny på denne 60 skudden. Dette holdt til sølv bak Mari Løvseth fra Stange som skjøt 625,4. Tonje Engevik nestbeste Kisen-skytter med 619,2 poeng og 5.plass. Fine vindforhold, men trolig mirage, samt noe leie lysforhold var rapportene fra Levanger etter endt konkurranse. 

MATCH JUNIOR KVINNER

Pernille Nor-Woll var klart best best i kvalifiseringen med 585 poeng. Fem poeng foran Elverums Oda Flikkerud. Deretter fulgte Caroline Finnestad Lund 579 og Martine Sve 575. 

Det var også disse fire som skulle prege finalen og ende på de fire øverste plassene, men med annen rekkefølge enn i kvalifiseringen. Caroline Finnestad Lund dro nytte av god kne og ligg, i en finale der alle skytterne varierte voldsomt i stående, noe også værforholdene hadde litt av skylden for. Caroline hentet seg derimot raskt fint inn igjen flere ganger etter et svakt skudd i stående. Til slutt ble det seier med 0,8 poeng foran Flikkerud. Martine Sve nr 3 og Pernille Nor-Woll nr 4. 

LIGG JUNIOR KVINNER

Martine Sve droppet mix team på morgningen denne dagen, og hun vurderte lenge om hun også skulle droppe 60 skudd liggende som gikk samme dag. Det gjorde hun heldigvis ikke. Hun hadde fin flyt på skytingen sin hele veien, og 620,2 poeng holdt til et overlegent NM-gull. Pernille Nor-Woll sørget for dobbelt Kisen med sin sølvmedalje etter 615,6 poeng. 

LIGG SH2 R9 

Martin Sørlie-Rogne vant en klar seier i kvalifiseringen med 610,5 poeng. I finalen måtte han derimot se seg slått av Vegard Sørlie Krogsæther. Det begynte å blåse opp noe i finalen, men Vegard fra Nøtterø var i grunn aldri truet i finalen og vant med 4,2 poeng ned til vår sølvmedaljør Martin. 

MIX TEAM

Vi hadde med hele syv lag i mixkonkurransen på årets NM, men ingen av lagene lyktes å kvalifisere seg for gullfinale. Det ble skutt 3x15 skudd på 50 minutter i kvalifiseringen. Stange Sportsskyttere med Mari Løvseth og Jens Østli tok her en klar seier, mens det var tett som hagl bak disse. Fine vindforhold på banen, men sterkt sollys imot, skygge på skivene og trolig mirage kan ha hatt innvirkning på de noe merkelige resultatene. 

Nøtterø med Jeanette Hegg Duestad og Isak Gurrik kapret andreplassen poenget foran vårt 1.lag: Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg. Bak der kapret Martin Voss og Milda Haugen 4.plassen etter en forrykende avslutning i stående med 293 poeng (146+147). 

I bronseduellen ble det derimot klar seier til Jon-Hermann og Jenny med 16-4. Stange slo Nøtterø i gullfinalen 16-14 etter at kun 0,1 poeng skilte på siste avgjørende skudd! 

ALLE RESULTATER FRA NM 50m under NM-VEKA 2023 finner du HER


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.