Fantastisk skyting av Pernille i juniorverdenscup

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 8. Jun 2023

Pernille Nor-Woll bekreftet sin posisjon som en av verdens desidert beste juniorer etter denne ukens verdenscup i Shül. 

Pernille Nor-Woll med sin foreløpig største bragd i år 2023: Sølvmedalje på 50m match i juniorverdenscup. ALLE FOTO: Norges Skytterforbund

Først klatret hun opp på pallen sammen med Jens Olsrud Østli i luftrifle mixed team. Duoen kom på 3.plass i kvalifiseringen og møtte Italia til bronseduell. Etter en litt forsiktig start, så snudde Pernille og Jens her til seier med sifrene 17-13 etter å ha ligget under 8-2. 

Pernille vartet så opp med magiske 632,8 poeng på den individuelle konkurransen med luftrifla. Kun 0,3 poeng bak sin egen norgesrekord og 1,4 poeng bak juniorverdensrekorden. Hun var best av samtlige 97 skyttere i kvalifiseringen. Finalen endte med en 4.plass, bare 0,3 poeng fra å bli med videre i den individuelle medaljekampen. Det ble derimot bronsemedalje i lagkonkurransen sammen med Amanda Pettersen fra NTG Kongsvinger og Martine Sve fra Kisen MSL. 

Trener og klubbvenninne i Kisen: Tonje Engevik var strålende fornøyd etter Pernille sine prestasjoner i Tyskland. 

Men Pernille skulle også få sin velfortjente individuelle medalje. På 50m match skjøt hun kruttsterke 588 poeng i langt fra lette vindforhold. Resultatet var det beste i kvalifiseringen og er også ny norsk juniorrekord på øvelsen. I finalen var Pernille med i føringen hele veien og endte til slutt på 2.plass, etter at sveitsiske Emelyn Jäggi ble for sterk på de siste stående skuddene. 

En fantastisk prestasjon av Pernille som er best i begge de individuelle kvalifiseringene på luft og match, i tillegg til medaljene hun tar med seg hjem. Hun har hatt en helt ellevill utvikling etter at hun satte sine bein i Alfhallen for første gang i januar 2019, da 12 år gammel. Akkurat nå er hun en av de beste juniorene i hele verden! 

Martine Sve (til venstre), Pernille Nor-Woll og Amanda Pettersen på pallen etter bronsen i lagskytingen på 10m luftrifle. 

Martine Sve presterte 623,4 poeng på 10m luftrifle og 572 poeng på 50m match. Disse resultatene holdt til henholdsvis 37.plass og 35.plass i de tøffe konkurransene, men hun fikk som tidligere nevnt med seg bronsemedalje hjem etter lagskytingen på 10m luftrifle. 

Alle resultater fra juniorverdenscupen i Shül finnes HER


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.