Jentene fikk testet seg i stiv kuling

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 15. Mai 2023

Damenes halvmatch i Baku ble en svært luftig konkurranse, mildt sagt! 

Milda Haugen og alle de andre damene fikk svært utfordrende vindforhold på kroppen under den siste konkurransedagen av verdenscupen i Baku. 

Stiv kuling rett imot standplass skapte turbulens og svært utfordrende skyteforhold for alle de 110 deltakerne fordelt på to eliminasjonslag. 

I lag 1 gikk man videre med 559 poeng, mens grensa var på 563 poeng i lag 2. Jenny var best av de norske jentene i eliminasjonen med 574 poeng. Sammen med Mari Løvseth på 567 poeng og Jeanette Duestad på 565 poeng ble det avansement til hovedrunden. Milda fikk med sine 558 poeng dessverre ikke skyte videre. 

Forholdene bedret seg ikke til hovedkvalifiseringen. Faktisk var de nesten verre ifølge rapporter fra banen. Men trolig hadde flere «lært» hvordan man skulle håndtere de vanskelige forholdene fra eliminasjonen. Finalegrensen var nemlig på hele 578 poeng, og man fikk se poengsummer på hele 198 i stående av tyske Lisa Muller og 196 i stående av Jeanette Duestad. 

Jenny skjøt 569 poeng og endte på 36.plass. Mari Løvseth kom på 37.plass med samme poengsum.

Jeanette Duestad kom seg til nok en finale, der hun igjen presterte glitrende og tok hjem sølvmedaljen bak britiske Mcintosh. 

Ifølge statistikken på været og vinden i Baku, så er det store sjanser for at det blir lignende utfordrende vindforhold under hele VM som det jentene opplevde på sin halvmatch. Derfor håper vi at denne konkurransen var god læring som man kan bygge videre på fram til VM starter i midten av august. 

Milda og Jenny kan også bygge videre på sine luftmatcher der begge hadde mange fine tendenser underveis før sluttsummen endte på henholdsvis 628,4 og 628,1 poeng. Finalegrensen på 10m luft for damene var på 631,5 poeng: Historiens aller høyeste finalegrense noensinne i et internasjonalt skytterstevne, og det uten russere på standplass! 

Resultatoversikt fra årets verdenscup i Baku finner man HER


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.