Kruttsterk finale av Jon-Hermann i Baku

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 13. Mai 2023

Med hele den nåværende verdenseliten på plass og 106 skyttere på standplass ble det som ventet en beintøff milimeterkamp på herrenes halvmatch i Baku. 

Jon-Hermann Hegg bekreftet igjen sin posisjon i toppsjiktet av verdenseliten på 50m match med sin prestasjon i World Cup Baku. FOTO: Norges Skytterforbund

I de to eliminasjonsheatene måtte man komme på topp 30 for å gå videre til hovedrunden. I første heat gikk grensen på 579 poeng, mens grensen i heat to gikk på 582 poeng. Alle våre tre skyttere var plassert i det andre heatet. Her gikk Jon-Hermann og Simon videre med henholdsvis 586 og 584 poeng. Ole Martin var dessverre uheldig og var bestemann som ikke gikk videre. Med sine 581 poeng endte han som nummer 31 i heatet. 

Det må nevnes at en skytter som Tomasz Bartnik, med gull og sølv fra de to siste verdensmesterskapene, røk ut i det samme heatet på plassen bak Ole Martin. 

Resultater Eliminasjonsheat 1 HER 

Resultater Eliminasjonsheat 2 HER 

Begge våre skyttere, i likhet med de andre som gikk videre fra heat to, fikk kun en liten halvtimes pause før hovedrunden startet, og de jobbet heroisk begge to. Jon-Hermann kjempet inn 588 poeng, poenget over finalegrensen. Simon var også svært lenge inne blant de åtte beste, men det ble for mange niere på slutten og til slutt ble det 19.plass som en av ni skyttere med 585 poeng. 

Resultater fra Hovedrunden HER 

I finalen mot en kineser og seks europeere leverte Jon-Hermann sin beste internasjonale finale noensinne i poengsum. Snittet hans i finalen var 10,3 på totalt 43 finaleskudd!

Finalen hadde også et rekordhøyt nivå på de i toppen. Tsjekkeren Jiri Privartsky satte verdensrekord - ett tidel over rekorden til kinesiske Sheng fra Tokyo-OL. Regjerende verdensmester Kulish fra Ukraina tok sølvet 0,6 poeng bak. I kampen om bronsen skilte det kun 0,4 poeng mellom regjerende europamester Nymbursky og Jon-Hermann, i disfavør av vår mann denne gangen. 

På sine 10 siste konkurranser i denne øvelsen i OL, VM, EM og verdenscup, så har Jon-Hermann nå hele ni ganger vært topp fire. Det er en enorm bragd som vi i Kisen MSL er utrolig stolte av. 

Resultater fra Finalen HER 

Video fra hele Finalen finner man HER


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.