Verdenscupen 2023: Seks finaleplasser til Kisen-skyttere foreløpig i sesongen

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 7. Mai 2023

Året 2023 nærmer seg allerede halvveis og snart står sesongens femte verdenscuprunde for tur i Baku. Konkurransen samler hele 150 utøvere fra nærmere 50 nasjoner i 10m luftrifle og drøyt 110 deltakere fra rett over 40 nasjoner på 50m match. 

Baku er kjent som vindens by, med svært utfordrende forhold for øvelsene som foregår utendørs. Det at det arrangeres VM med flere OL-kvoteplasser i potten på den samme banen i august, er nok en god forklaring på at verdenscupen 7-14.mai samler et såpass gedigent startfelt. 

Norge har ikke deltatt på verdenscupen i Indonesia eller India, men har deltatt på rundene i Kairo og Peru tidligere denne sesongen. Totalt sett har landslagsskyttere fra Kisen vært i seks finaler på disse to verdenscupene. 

Jenny Stene sikret seg en ny verdenscupmedalje i Kairo tidligere denne sesongen. FOTO: Skjermdump ISSF

Jenny Stene stortrives på finalebanen i Kairo der hun tok VM-sølv og WC-bronse i fjor. I februar ble det en ny WC-bronse etter at hun vant kvalifiseringen på 592 poeng. Lagvenninne Jeanette Duestad tok sølvmedaljen bak OL-vinneren Nina Christen. I samme verdenscuprunde ble det individuelle finaler til Jon-Hermann Hegg og Simon Kolstad Claussen. Jon-Hermann fikk en 8.plass med luftrifla og Simon en 6.plass på 50m match. 

Simon Kolstad Claussen i aksjon under finalen i Kairo i februar der han kom på 6.plass. FOTO: ISSF

I Peru var Borgen-samboerne Jon-Hermann Hegg og Ole Martin Halvorsen begge i finale på 50m match. Her imponerte spesielt Jon-Hermann kraftig med 595 poeng i eliminasjonen og 593 poeng i kvalifiseringen og 1.plass på begge de to nevnte rundene. I finalen ble det til slutt 4.plass på Jon-Hermann, mens det ble 6.plass på Ole Martin. Jon-Hermann sikret seg også en 4.plass sammen med Jeanette Duestad etter at de tapte bronsefinalen mot Polen i 10m mix-team. 

Ole Martin Halvorsen og Jon-Hermann Hegg presterte sterkt under forrige verdenscuprunde i Peru. FOTO: Kisen MSL

Både Jon-Hermann, Ole Martin, Jenny og Simon er klare for nye møter mot verdeseliten i Baku. Det samme er Milda Haugen som åpnet sesongen 2023 strålende med sølvmedalje i H&N cup, men ikke har skutt noe internasjonalt siden 65.plassen i WC Kairo i februar. Under ser du hvilke øvelser våre fem skyttere skal konkurrere i på det enorme anlegget "Baku Olympic Shooting Range" de neste dagene.  

Jenny Stene: 
Torsdag 11.mai: 10m mix-team 
Fredag 12.mai: 10m luftrifle 
Søndag 14.mai: 50m match 

Milda Haugen: 
Fredag 12.mai: 10m luftrifle 
Søndag 14.mai: 50m match (RPO)

Jon-Hermann Hegg: 
Torsdag 11.mai: 10m mix-team
Fredag 12.mai: 10m luftrifle
Lørdag: 13. mai: 50m match

Ole Martin Halvorsen: 
Fredag 12.mai: 10m luftrifle (RPO)
Lørdag 13.mai: 50m match 

Simon Kolstad Claussen 
Fredag 12.mai: 10m luftrifle 
Lørdag 13.mai: 50m match 

Hele programmet for verdenscupen i Baku finner man HER

Resultater fra tidligere verdenscuper og ISSF Grand Prix denne sesongen finner du HER

Milda Haugen er klar for sin andre verdenscuprunde denne sesongen. Her fra 2.plassen i H&N Cup München i januar. FOTO: Norges Skytterforbund

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.