Martin skjøt over sin egen juniorverdensrekord i Hannover

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 7. Mai 2023

Martin Sørlie-Rogne har i månedsskiftet april-mai vært på det tradisjonsrike stevnet ISCH Hannover i Tyskland. Konkurransen er kjent for spesielt å ha skyhøyt nivå i SH-klassene, der flere av de beste parautøverne i verden samles på standplass. 

Martin konkurrerte i øvelsene: 50m liggende (R9), 10m stående (R4) og 10m liggende (R5). I ståendeøvelsen med luftrifla viste Martin mestertakter da han skjøt 0,2 poeng bedre enn sin egen juniorverdensrekord fra EM på Hamar i fjor. Regelverket sier dog at nye verdensrekorder kun kan settes i OL, VM, verdenscup eller kontinentale mesterskap. Resultatet til Martin på 627,3 poeng holdt til 9.plass, bare syv tideler unna en finaleplass mot flere av de aller beste i verden på øvelsen. 

Martin Sørlie-Rogne presterte sterk skyting og fikk god konkurransematching i Hannover. FOTO: Norges Skytterforbund

Det er ingen juniorklasse i paraskyting, så 18 år gamle Martin konkurrerer mot langt mer erfarne og eldre skyttere i seniorklassen. 

På 50m liggende ble det 16.plass med 609,4 poeng, mens det på 10m liggende ble en 14.plass med 632,8 poeng for Martin. På førstnevnte øvelse ble det 3.plass og bronsemedalje i lagskytingen sammen med Vegard Krogsæther og Magnus Himle-Hopland. 

Vår andre deltaker under årets ISCH Hannover var veteranen Svein-Erik Trosterud som deltok i herrenes seniorklasse på 50m 60 skudd liggende. I vanskelige vindforhold ble det 592,2 poeng og en plass langt ned på resultatlista for Svein-Erik. Harald Stenvaag skjøt 611,5 poeng i samme konkurranse og endte på 15.plass. 

Alle resultater fra årets ISCH Hannover kan du finne HER


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.