Tidenes beste EM i luftrifle

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 4. Mai 2023

Norge leverte sitt beste mesterskap i luftrifle noensinne da EM gikk av stabelen i Tallin i mars. Selvsagt med flere av våre skyttere i aksjon. 

Norsk gull og bronse i seniorenes mix-team. Kisen-skytterne Jon-Hermann Hegg og Jenny Stene er vant med å bekle seierspallen i mesterskap. FOTO: Skjermdump ESC

Både Jon-Hermann Hegg og Jenny Stene ble europamestere. Jon-Hermann sikret seg EM-gullet i mix-team sammen med Jeanette Duestad etter at de beseiret Israel i gullfinalen. Jenny klatret øverst på pallen i tremannslag sammen med Jeanette Duestad og Katrine Lund. Trioen slo Serbia i gullfinalen der de norske jentene ledet hele 15-3, før serberne gjorde et heroisk comeback til 15-15, men på siste matchball da det var høyest stemning i hallen avgjorde de norske jentene den nervepirrende gullduellen. 

Jenny fikk også med seg bronsemedalje i mix-team sammen med Henrik Larsen, etter å ha knust det svenske laget i bronseduell. Stene kom seg også til den individuelle finalen der hun kom på 6.plass. 

De norske seniorjentene hadde et stort mesterskap i Estland, og ble kronet med EM-gull i tremannslag. Fra venstre: Katrine Lund Numedal, Jenny Stene Kisen og mesterskapets dronning Jeanette Duestad fra Nøtterøy. FOTO: Norges Skytterforbund

For de dyktige juniorene våre ble det finaler med en henholdsvis 5- og 6.plass til Synnøve Berg og Pernille Nor-Woll. Duoen fikk sammen med Thiril Brendryen sølv i lagskytingen bak Polen. Pernille hentet også hjem en bronsemedalje i mix-team sammen med Jens Østli. 

Norge ble for aller første gang beste nasjon under EM i luftvåpen. Totalt ble det åtte medaljer. Like mange som Italia og Serbia, men rangert foran på flere sølvmedaljer da de tre beste nasjonene alle tok tre gull hver. 

Jeanette Hegg Duestad ble historisk som den første skytter gjennom tidene til å ta tre av tre mulig gullmedaljer i ett og samme luft-EM. Under denne episoden av skytterpodden kan man høre hvordan hun jobber mentalt i stressende og krevende situasjoner på standplass, noe alle burde sette av tid til. 

Alle resultater fra årets EM i luftvåpen finnes HER

Synnøve Berg og Pernille Nor-Woll skjøt seg begge til juniorfinalen i årets EM luftrifle. De kom også hjem med henholdsvis en og to lagsølv etter mesterskapet. FOTO: Norges Skytterforbund

 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.