Inn og utsjekk med QR-kode i Alfhallen

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 30. Okt 2020

Vi har innført inn og utsjekk med QR-kode på skytebanen i Alfhallen. Det er mange som allerede er flinke til å bruke denne løsningen, men det er fortsatt mange som ikke har begynt å bruke den. Det er kun de som har veldig enkle telefoner som har en god unnskyldning!


Det er svært viktig at vi får innsjekk og utsjekk elektronisk. Skal det dukke opp ett behov for smittesporing er det veldig enkelt for oss å legge fram lister til helsemyndighetene. Dette kan B. Bårdstu gjøre fra hvor som helst i stedet for å være avhengig av å dra til hallen for å hente listen. En liste som til tider er vanskelig å tyde!

De forskjellige mobilmerkene har litt forskjellig framgangsmåte for scanning. 

Med Iphone kan man åpne kameraet så leser dette QR-bildet. 

Med Huawei åpner man også kameraet. Første gang trykker man på en et tegn i øvre venstre hjørne. Tillat at de tar deg videre til en tredjepart den første gangen. Bruk Al lens. Neste gang trykker du på samme ikonet og alt går av seg selv :)

Med Samsung swieper du nedover skjermen og trykker på QR-scanner


QR-bildet på denne siden er en testside som er opprettet slik at dere som skal besøke Alfhallen med det første og som ikke har registrert dere som bruker av Qrona-siden kan prøve seg på denne i fred og ro hjemme! Den første gangen man bruker QR koden er det litt trykking på telefonen. Vi bruker systemet på både inn og utsjekk. Programmet fra NIF er ikke laget for utsjekk så du får samme beskjed der om at du vil sjekke inn. Inntil NIF klarer å programmere for utsjekk så bruker vi det slik.

Vi har oppdaget at med enkelte mobilmerker (bla Iphone) kan man bare ta opp kameraet og holde det over QR-koden. Med andre mobiler må en laste ned en QR-scanner. Her er link til en bra QR-scanner, last den ned på din telefon nå, hvis du ikke allerede har en! https://play.google.com/store/apps/details?id=la.droid.qr&hl=en 

Når en kommer til Alfhallen så ligger det ark med QR-bilder. Ta fram telefon skann og trykk framover til du får opp en beskjed at det er registret. Du får to valg, enten å gå gjennom Vipps eller gjennom min idrett. Vipps er nok den enkleste for flesteparten, men har man lagret passordet til Min Idrett så er det like enkelt å bruke den linken.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.