Nye premieringsregler i NM

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 23. Jan 2017

I 2016 har det vært diskusjoner vedrørende premiering og utenlandsk deltagelse i NM. Dette har ført til at det kom inn noen forslag til endringer. Forbundsstyret har gått for forslaget til fagkomite pistol og endringene blir fra 2017.

Det kan oppleves litt merkelig at den som vinner et NM kun er garantert en medalje i premie og at den som vinner en kvalifisering og som i verste fall kun er åttende beste skytter i mesterskapet får den største premien. Men det er bestemt og vi bøyer oss selvsagt etter det forbundsstyret bestemmer. Her er regelen og vi legger også med en noe merkelig begrunnelse for forslaget!

Nytt punkt i Fellesreglementet :

1.4.2.7 Premiering fordeles etter resultater oppnådd i innledende skyting (kvalifisering) på alle øvelser, resultater etter finaler og omskytinger i NM, DM og KM gjelder kun medaljefordeling og andre mesterskapstrofeer.

2.6.2.3 Finaler i mesterskap er kun for de som skal skyte om mesterskapsmedaljer i NM, DM og KM.

Begrunnelse:

Det har vært en del spørsmål fra arrangører om dette, da de har hatt pågang av skyttere som ikke skyter om mesterskapet som likevel påroper seg rett til å delta i finalen. Gjelder også ved eventuell utenlands skyttere som kan delta i NM, men kun konkurrere om premier, men ikke mesterskapet. Disse skal helle rikke delta i finaler, selv om de i utgangspunktet er kvalifisert etter innledende skyting


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.