Alfa&Omega arrangeres 21og22.oktober

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 29. Sep 2023

Vi håper på god deltagelse under årets Alfa@Omega som arrangeres 21-22,oktober. Dette er et stevne for skyttere i alle ungdoms-og juniorklassene. Som hjemmeside for arrangementet bruker vi Facebook :  https://www.facebook.com/alfaomega.one/

Manuell påmeding : Påmeldingsskjema-alfa-omega-2023.xlsx

Innbydelsen finner du også her: 

Kakefeiring med NRK i Alfhallen

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 26. Sep 2023

Jon-Hermann Hegg og Jeanette Hegg Duestad sine prestasjoner under verdenscupen i Brasil ble fredag formiddag feiret med kake i Alfhallen, sponset av Lilleng i Holstad Våpen. 

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg sammen med Hans Solbakken fra NRK

Det var en veldig hyggelig sammenkomst og feiring, der skyttervenner fra både NSF og DFS-miljøet var samlet. 

Jeanette Hegg Duestad som representerer Nøtterøy, men bor på Borgen, tok en knusende seier på 50m match i Brasil og er ranket som nummer 1 i verden på øvelsen hos ISSF. Jenny Stene er forøvrig nr fem på verdensrankingen i samme øvelse. 

Vår egen Jon-Hermann Hegg tok Norges første individuelle verdenscupmedalje i luftrifle for menn på 17 år. Med medalje også på 50m match er han nå ranket som nummer 4 i verden på 50m match. 

Ekstra stas var det at NRK kom for å dekke feiringen. Det ble et artig innslag som ble sendt på Dagsrevyen mandag 25,september. 

Innslaget kan du se her: 39 minutter ut i sendingen
Ny verdenscupmedalje til Jon-Hermann Hegg

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 19. Sep 2023

Jon-Hermann fulgte opp bronsemedalje i luftrifle med skyting i ekte verdensklasse på 50m match under verdenscupen i Rio De Janeiro. 
Jon-Hermann Hegg kan poserer med stolthet etter sine prestasjoner og medaljefangst i Brasil under sesongens siste ordinære verdenscuprunde. 

Først ble det 592 poeng og seier i sitt Eliminasjonsheat, før det ble nye 592 poeng og 2.plass i hovedkvalifiseringen. 

I finalen blant de åtte beste fra hovedkvalifiseringen lå Jon-Hermann på tredjeplass før stående. Og i stående var det svært mange av konkurrentene som fikk store problemer, bortsett fra kinesiske Liu Yukun som vant suverent. Jon-Hermann hadde totalt to åttere i stående, men reparerte dette solid inn med flere dype tiere og kunne innkassere en sterk sølvmedalje. 

Jon-Hermann kan dermed stolt se tilbake på en knallsterk verdenscup runde i Rio med en fjerdeplass og to medaljer (bronse og sølv) på sine tre øvelser. 

Jenny Stene vant sitt Eliminasjonsheat under damenes 50m halvmatch, men fikk det ikke til å bite på like godt i hovedkvalifiseringen. 583 poeng ga henne en 26.plass til slutt. 

Lagvenninne Jeanette Hegg Duestad sørget for en perfekt norsk avslutning da hun vant finalen i suveren stil. Tidligere Kisen-skytter Stephanie Grundsøe tok sin første individuelle verdenscupmedalje som senior med bronse i samme finale. 

Alle resultater fra verdenscupen i Rio De Janeiro finner man her: 

https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3123
Ny Akershusserie

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 19. Sep 2023

Vi håper på enda flere lag i 2023/24-utgaven.

Kisen MSL ønsker igjen alle skytterlag i DFS og NSF velkommen til å delta i Akershusserien. I år blir det både nytt progam og ny klasse. Det nye programmet i 1.-4. divisjon vil være 3x10 skudd på DFS-skiven på 15 meter. Skytetiden blir 40 minutter inkludert prøveskudd. Stillingsrekkefølgen blir Kne-Ligg-Stå. I fjerdedivisjon er det tremannslag mens det er fire skyttere i de andre divisjonene.

Det blir også invitert til en ungdomsdivisjon. Der kan ungdommer til og med det året de fyller 16 år delta. Det blir tremannslag og minst en av skytterne på laget må skyte 15 skudd liggende og 15 skudd knestående. Ved flere skyttere på 16 år skal disse skyte ligg/kne. De resterende skyter 30 skudd liggende. Nybegynner ung (DFS) og ÅR (NSF) kan skyte med støtte. Dette er skyttere under 12 år. Skytetid i denne divisjonen er 30 minutter inkludert prøveskudd.

Som før er det muligheter for lag utenom Akershus og Oslo å delta, men det er med den begrensningen om at de må regne med å skyte alle kampene på bortebane, med mindre enn annet blir avtalt med motstanderlaget.

Full innbydelse: Akershusserie 2023.pdf

Link til påmeldingsskjema  https://forms.office.com/e/KTSVdmSVxE

Mobilversjon påmeldingsskjema

Sterk avslutning på utendørssesongen

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 16. Sep 2023

Vi hadde flere skyttere som bemerket seg med kruttsterke resultater under Løvenskioldbanemesterskapet på 50m, som også var årets siste 50m stevne utendørs. 

Kjempesterk skyting av Simon Kolstad Claussen og Vegard Nordhagen under årets siste utendørsstevne

Simon Kolstad Claussen klemte inn hele 596 poeng på sin halvmatch. Dette er tangering av Simons personlige rekord utendørs og det er andre gang han skyter 596 poeng på 3x20 skudd på Løvenskiold den siste måneden…! 

Veldig gledelig var det også å se at Vegard Nordhagen satte ny personlig rekord på halvmatch med 590 poeng. Vegard har hatt veldig mye motgang med nakkeskade de tre siste årene, og denne oppturen smakte nok godt. 

Ole Martin Halvorsen skjøt to halvmatcher, og skjøt sterke 591 poeng på sin andre runde. 

Blant jentene ble det 588 poeng på både Milda Haugen og Pernille Nor-Woll. For Milda er dette ny personlig rekord på halvmatch utendørs. 

Ole Martin Halvorsen og Pernille Nor-Woll var godt fornøyd med sesongavslutningen på 50m utendørs

Alle resultater fra Løvenskioldbanemesterskapet 2023 blir lagt ut på denne lenken: https://app.skyting.no/p/c/37e660f4-93cb-4e50-2972-08dada23b52a/results
Bronse til Jon-Hermann Hegg i luftrifle

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 16. Sep 2023

Vi GRATULERER Jon-Hermann Hegg med bronsemedalje i 10m luftrifle under verdenscupen i Rio De Janeiro! 
Jon-Hermann gikk ut i hundre og ledet store deler av finalen der det som vanlig var ørsmå marginer som skilte de beste. Til slutt ble det bronsemedalje bak Dallinger fra Tyskland og Sollazzo fra Italia. 
Asia som pleier å dominere i 10m luftrifle, ble denne gangen satt grundig på plass av Europa! 
Det er ikke hverdagskost at Norge tar individuelle medaljer på 10m luftrifle for menn. Vi har tatt en rask titt i historiebøkene og mener vi må helt tilbake til år 2006 for å finne forrige gang en norsk mannlig skytter tok individuell medalje i verdenscup 10m luftrifle. Det var Are Hansen sin sølvmedalje, forøvrig også tatt i Brasil. 
Hegg har dermed tatt Norges første individuelle verdenscupmedalje i 10m luftrifle på hele 17 år…! 
Vi gratulerer så mye nok en gang👏🏻!

Bilder: ISSF
Oppsummering VM Baku

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 11. Sep 2023

Kisen MSL kan skimte med tre ferske verdensmestere etter at VM i Baku ble avsluttet den 1.september. Norge kom også på en fin 6.plass på medaljestatistikken med 11 medaljer (fire gull, tre sølv og fire bronse). Alle medaljene til Norge ble tatt av rifleskyttere. 

Under forsøker vi å oppsummere alle grenene og øvelsene i mesterskapet i kronologisk rekkefølge. 

Simon Kolstad Claussen, Jon-Hermann Hegg og Ole Martin Halvorsen kom alle tre hjem fra VM i Baku med gullmedalje i lagskyting. Simon fra 300m, Jon-Hermann og Ole Martin fra 50m

 

10m luftrifle

Jenny Stene ble beste norske luftskytter i VM med den høyeste poengsummen på mix team og den individuelle øvelsen. På mix team skjøt hun 315,1 poeng og sammen med makker Henrik Larsen ble det en fin 10.plass. På den individuelle 60 skudden ble det 628,9 poeng og en 21.plass blant de 141 deltakerne. Milda Haugen fikk det ikke til å klaffe i dette VM og endte på 622,5 poeng til en 90.plass. 

For våre to herrer ble Jon-Hermann den beste med luftrifla. 627,1 poeng holdt til en 31.plass, mens Ole Martin Halvorsen hadde 623,7 poeng på en 66.plass. 

Finalegrensen for herrer var på 629,3 poeng, der svenske Victor Lindgren var sistemann inn i finalen og ble verdensmester til slutt. Finalgrensen for damene 630.8 poeng, og ikke uventet tok Kina både gull og sølv i finalen. 

I lagkonkurransene kom de norske herrene på en 8.plass og de norske damene på en 12.plass. 

50m finkaliber 

Ole Martin Halvorsen klemte til i sitt aller første VM og manglet bare fire innertiere fra å kjempe om medaljer og OL-kvoteplasser i VM-finalen. 584 poeng holdt til en 10.plass, på en dag med svært utfordrende vindforhold i Baku. 

Halvorsen taklet derimot forholdene meget bra både i eliminasjonen, hvor han også skjøt 584, og i hovedkvalifiseringen. Han var med i kampen om finaleplass hele veien og beviste igjen at han har tatt store steg siden verdenscupdebuten i fjor. 

Jon-Hermann Hegg fikk 581 poeng og endte på en 21.plass. Han hevet seg to poeng fra eliminasjonen (579), men det ble totalt sett for mye stang ut i år. Det ble likevel fortjent norsk jubel på premieseremonien ettersom det lagmessig holdt til bronsemedalje. De norske herrene var fire innertiere foran Tsjekkia, ett poeng bak Østerrike og to poeng bak verdensmester India. 

På liggende ble det et enda høyere jubelbrøl, for her ble de norske herrene verdensmestere i lagskytingen. Under utfordrende vindforhold var det kun det norske laget som hadde tre mann på over 620 poeng. Dermed ble det Ja Vi Elsker på seierspallen og gull foran Tyskland og Kina. Individuelt kom Jon-Hermann på 14.plass med 622,5 og Ole Martin på 26.plass med 620,1. 

Hos de norske jentene ble det i år som i fjor en ny VM-finale på Jenny Stene. På sine 60 konkurranseskudd i halvmatch tre stillinger hadde hun 9,6 som dårligste skudd, en imponerende prestasjon i seg selv på den vanskelige banen i Baku. 589 poeng holdt til en 4.plass i kvalifiseringen, mens det i finalen dessverre ikke bet på skikkelig i noen av stillingene. Til slutt ble det en 7.plass. 

Jenny kom derimot ikke tomhendt hjem fra Baku, for det ble bronsemedalje på lagskytingen i match og sølvmedalje på lagskytingen i liggende. På liggende var de norske jentene kun 0,2 poeng bak Sveits. Individuelt på liggende kom Jenny på en 9.plass med 623,6 poeng. Det ble også en 9.plass på mix-konkurransen i 50m liggende der Jenny og Jon-Hermann utgjorde Norges andrelag. 

Jenny Stene ble den eneste rifleskytteren i den norske troppen med en individuell finale fra VM i Baku. I år som i fjor kvalifiserte hun seg til matchfinalen på 50m finkaliber. 

300m grovkaliber 

Simon Kolstad Claussen var vår deltaker på 300m øvelsene i årets VM. Det ble vanskelig å følge opp den vanvittige suksessen fra Kairo-VM i fjor, og det startet kanskje på verst tenkelig måte. 

På halvmatch standard rifle gikk ikke avtrekket på børsa til Simon gjennom etterkontrollen, selv om den passerte kontrollen før konkurransen startet. Dette medførte ikke bare at Simon ble disket, men hele det norske laget mistet sin gullmedalje i lagskytingen. 

Simon fikk derimot revansj for dette dagen etter, da det norske laget ble suverene verdensmestere på 60 skudd liggende - hele tolv poeng foran Polen. Simon som var tittelforsvarer på denne øvelsen endte i år på en 4.plass med 598 poeng. Skytterlengenden og nå 60 år gamle Rajmond Debevec fra Slovenia ble verdensmester med fullt hus: 600 poeng. 

På halvmatch frigevær var det leie vindforhold på banen, men Simon ledet likevel ganske klart før den siste serien i stående. Der ville det seg derimot ikke, og med seks gode niere som avslutning, så ble det til slutt en 7.plass. Lagmessig derimot ble det ny medalje - denne gangen bronse. 

Vi gratulerer våre skyttere med gode prestasjoner i VM Baku!

ALLE RESULTATER FRA VM BAKU 2023 FINNER DERE HER
Spørreskjema er sendt ut om design på skjorter

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 6. Sep 2023

Spørreskjema er sendt ut til alle medlemmene om å få avgjort hvilken design vi skal velge på de nye skjortene fra Trimtex. Siste frist for å svare er satt til 11.september. Vi vil senere sende ut mail angåene bestilling av skjortene. Vi har nok en gang fått sponsorpenger fra Odal Sparebank til prosjektet med å kle opp våre medlemmer. 1 Kommentar