Ny start for Akershusserien

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 25. Jul 2023

Bildet. Medaljevinnerne i 2. divisjon i 2022.

Vi har startet planleggingen av Akershusserien for 2023/2024. Akershusserien er åpen for alle lag i DFS og NAF i Akershus og Oslo. Lag fra andre fylker kan også delta, men må regne med å skyte alle sine kamper på bortebane. Det kan eventuelt avtales mellom lagene hvor kamper skal arrangeres. Invitasjon til å delta vil bli sendt ut i slutten av august. Ettersom NSF har gått bort fra de tradisjonelle øvelsene på 15 meter vil vi gjerne ha tilbakemeldinger på hva skyttere og lag ønsker av endringer. Vi håper på mange svar innen 15.august på undersøkelsen som du finner link til her:
https://forms.office.com/r/HZ0zZjxiV0


Et fantastisk VM ble avsluttet med to bronser

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 23. Jul 2023

Caroline Finnestad Lund sikret seg individuell bronsemedalje i 50m 60 skudd liggende på siste dag av junior-VM i Sør-Korea. 

Sammen med Pernille Nor-Woll og sveitseren Emely Jaeggi, så var det en durable fight om sølv og bronsen bak gullvinner Xiaoxue LI fra Kina. Det så en stund ut til at det gikk mot både sølv og bronse for våre, men sveitseren vant til slutt denne millimeterkampen med 0,3 poeng foran Caroline på bronseplass. Pernille tok sin andre individuelle 4.plass i mesterskapet og var her 0,3 poeng bak Caroline. 


To jenter fra Kisen i topp 4 på denne øvelsen i VM er stort og noe vi er utrolig stolt av. Sammen med Synnøve Berg som endte på 614,9 poeng, så ble det også bronsemedalje i lagskytingen: Sveits var 1,1 poeng foran og gullvinner Kina var 3,8 poeng foran våre jenter. 

Resultater lagskyting her 

Resultater individuell konkurranse her

Norge tok totalt seks medaljer i dette mesterskapet, alle tatt av rifleskyttere. Kun USA, Sør-Korea, India og Kina tok flere medaljer

Vi gratulerer jentene våre og hele den norske troppen med et fantastisk VM.
Pernille nær VM-medalje på halvmatch

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 23. Jul 2023

Pernille Nor-Woll leverte en strålende kvalifisering på 50m 3x20 skudd i junior-VM med 586 poeng. Dette holdt til finaleplass og ny stor stemning på tribunen i Sør-Korea blant den norske gjengen. 

For etter en litt svak kneserie, svarte Pernille med å skyte den nestbeste serien i liggende, og hun var for alvor med i medaljekampen. 

Etter første serie i stå var hun oppe på sølvplass, og etter første enkeltskudd var hun på bronseplass. Til slutt ble det 4.plass. Se alle poengsummene og seriene fra den tette finalen her

Pernille Nor-Woll har levert et strålende VM i Sør-Korea. Her i samtaler med leder og trener Tonje Engevik. 

En av Pernille sine aller beste prestasjoner på skytebanen. Hun var eneste skytter i juniorklassen for kvinner som kom seg til begge de individuelle finalene. 

Synnøve Berg og Caroline Finnestad Lund leverte også fine prestasjoner med henholdsvis 583 (17.plass) og 581 poeng (26.plass). 

Det norske laget kom på 4.plass i lagskytingen. Foran Kina, men bak USA, Tyskland og Sveits. 
Synnøve Berg er verdensmester!!!

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 18. Jul 2023

Synnøve Berg ledet finalen fra første skudd og i kamp med tre kinesiske jenter gikk hun helt til topps! Se hele finalen her: (3) 10m Air Rifle Women Junior Final - 2023 Changwong (KOR) - ISSF World Championship Juniors - YouTube  og her er seiersseremonien https://fb.watch/lS8k7T8ZYP/

Før det siste skuddet var forspranget krympet inn til 0,1 poeng, men Synnøve avlsuttet best og kunne heve riflen høyest! Pernille Nor-Woll var uheldig med tidelene og kom på åttendplass. To Kisenjenter i finalen og for en innsats begge viste.  

Caroline Finnestad Lund avsluttet mesterlig og sikret bronsemedaljen i lagskytingen bak Kina og India.

Indre Akershus Blad har skrevet flere saker om Synnøve sin bragd i VM. Les sakene på lenkene under: 

https://www.indre.no/synnove-ble-verdensmester/s/5-25-523180

https://www.indre.no/jeg-var-ikke-forberedt-pa-dette/s/5-25-523259

https://www.indre.no/tok-vm-bronse-pappa-hadde-sine-medaljer-pa-et-kosteskaft-kanskje-blir-det-sann-for-meg-ogsa/s/5-25-524001
Tre jenter fra Kisen til VM for juniorer

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 16. Jul 2023

Synnøve Berg, Pernille Nor-Woll og Caroline Finnestad Lund utgjør det norske riflelaget for kvinner under VM for juniorer i Changwon i Sør-Korea.Det hele starter natt til mandag kl.02.00 med mix med luftrifle. Pernille skyter sammen med Jens Olsrud Østli fra Stange, mens Synnøve skyter sammen med Even Olai Enger Throndsen fra Krapfoss.

Tirsdag er det indivudelt program på 10 meter som står på programmet. 3x20 skudd på 50 meter er torsdag,mens det hele avsluttes med 60 skudd liggende på lørdag. Finalene sendes på You Tube. Sør-Korea er syv timer foran oss, så det kan bli mange trøtte skytterfjes å se i dagene som kommer :) 

Programmet for våre jenter under VM kan dere se i skjemaet. Linken til result er for å følge med under kvalifiseringene mens linjen under er for å følge med finalene live. Sendingene fra finalene starter fem minutter før starttid finale.

 
Mandag 17.juliKl02:0010 meter mix kvalifiseringPernille Nor-WollSynnøve Berg
Kl.03:45Finaler


Result 10m Air Rifle Mixed Team Junior (issf-sports.org)

(1) 10m Air Rifle Mixed Team Junior Final - 2023 Changwong (KOR) - ISSF World Championship Juniors - YouTube
Tirsdag 18.juliKl. 07:4510 meterPernille Nor-WollSynnøve BergCaroline Finnestad Lund
Kl.10:0010 meter Finale


Result 10m Air Rifle Women Junior (issf-sports.org)

(1) 10m Air Rifle Women Junior Final - 2023 Changwong (KOR) - ISSF World Championship Juniors - YouTube
Torsdag 20.juliKl.03:0050 meter 3x20 skuddPernille Nor-WollSynnøve BergCaroline Finnestad Lund
05:453x20 skudd finale


                               Result 50m Rifle 3 Positions Women Junior (issf-sports.org)(1) 50m Rifle 3 Positions Women Junior Final - 2023 Changwong (KOR) - ISSF World Championship Juniors - YouTube

Lørdag 22.juliKl.03:0050 meter 60 skudd liggendePernille Nor-WollSynnøve BergCaroline Finnestad Lund
Ingen finaleTo finaleplasser i verdenscup til Martin Sørlie-Rogne

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 16. Jul 2023

Martin Sørlie-Rogne fortsetter sin flotte utvikling og oppnådde nye milepæler under verdenscupen i Kroatia forrige uke. 

På tre øvelser sikret 19-åringen seg tre topp 12 plasseringer, og kvalifiserte seg også for to finaler. Dette er aller første gang Martin skyter finale i verdenscup. 

I finalen på 10m luftrifle stående, R4, ble det 8.plass. Her var han 0,2 poeng fra å komme seg videre i elimineringen. Det er kun Sonja Tobiassen blant norske skyttere som har skutt finale i verdenscup i R4 tidligere. 

I finalen på 50m liggende, R9, ble det en 7.plass på Martin. Poengsummen 615,9 fra kvalifiseringen er den høyeste summen av noen norsk skytter i verdenscup på denne øvelsen noensinne. 

Siste øvelse endte med 12.plass i 10m luftrifle liggende, R5. Martin var her 2,9 poeng bak finaleplass og 0,3 poeng bak landslagskompis Vegard Krogsæther som kom på plassen foran Martin. 

Vi gratulerer Martin med flotte resultater og mye verdifull finaleerfaring i denne verdenscupen. 

Alle resultat fra verdenscupen i Osijek for Para finnes HER
Jenny Stene ble den norske dronningen av European Games

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 10. Jul 2023

European Games ble et stort mesterskap for 25 år gamle Jenny Stene. Etter en 21.plass individuelt og en 6.plass i mix-team med luftrifla, så startet medaljedrysset for alvor.

Bronse i 50m mix-team med Simon Kolstad Claussen. Sølv i luftrifle tremannslag med Milda Haugen og Jeanette Hegg Duestad. Gull i 50m tremannslag med Jeanette Hegg Duestad og Mari Løvseth. Gull individuelt på 50m halvmatch. 

Med denne medaljefangsten ble Jenny Stene den utøveren i den norske troppen som tok flest medaljer. Hun tok fire av totalt 15 norske medaljer i mesterskapet. Blant skytterne i European Games var det kun Zalan Pekler som vant flere medaljer.

I finalen på den individuelle 50m konkurransen svingte resultatene voldsomt, men Jenny var hele tiden med i toppsjiktet og viste mest stabil god skyting i stående av samtlige finalister. Dette første henne inn i gullduell mot hjemmehåpet Nataniel Kochanska. Etter å ha ledet meget komfortabelt i starten på gullduellen, ble det mye støy i hallen da den polske jenta vant fire runder på rad og utliknet Jenny sin ledelse. Men da krummet vår skytter nakken sin og leverte som best inn til gull mot slutten i en imponerende forestilling. 

Gullfinalen i tremannslag noen dager senere ble en maktdemonstrasjon av dimensjoner for de norske jentene. De knuste Sveits med 17-1, ingen annen medaljefinale under mesterskapet ble vunnet med lignende siffer.  

Vi i Kisen er utrolig stolt av Jenny Stene sine prestasjoner i European Games og gleder oss masse til fortsettelsen. 

Under er det lagt ved noen lenker fra media om Jenny sine prestasjoner i European Games:

Indre Akershus Blad 

Raumnes Avis 

VG

NRK Kveldsnytt
Sølv til Milda og Jenny i lagkonkurransen med luftrifla

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 10. Jul 2023

Det norske kvinnelaget leverte en enorm innsats i lagkonkurransen på 10m luftrifle.

Sammen med Jeanette Hegg Duestad førte Kisen-skytterne Jenny Stene og Milda Haugen Norge til seier i både første og andre kvalifiseringsrunde. 

I gullfinalen ble det et knepent tap for Sveits, uten at det la noen demper på prestasjonen. Milda og Jenny sine enkeltskudd under gullfinalen vitnet også forøvrig om to som hadde god kontroll på nervene underveis i en tøff finale med masse trøkk.

Vi gratulerer med kjempeflotte prestasjoner. 

Ny medalje i 50m mix til Jenny og Simon

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 10. Jul 2023

Konkurransen i 50m mix under European Games ble en spesiell affære. De åtte beste lagene totalt fra to fulle elimineringsheat gikk videre til runde to, og når da vindforholdene var langt bedre i heat 2 sammenliknet med heat 1, så er det forståelig at mange mente det ikke var en rettferdig konkurranse. Det var kun et lag fra heat 1 som kom seg videre sammenliknet med syv lag fra heat 2. 

Jon-Hermann Hegg og Jeanette Hegg Duestad kom på 2.plass i første heat, men da altså utslått. Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen kom på 4.plass i andre heat og dermed videre. 

I andre kvalifiseringsrunde ble det tredjeplass på vår duo og dermed bronsefinale mot den samme danske duoen de møtte i VM-finalen for ett år siden: Steffen Olsen og Stephanie Grundsøe. 

Bronsefinalen ble en thriller, der Simon kom kraftig skjevt ut i knestående fra start av, og landslagstrener Espen Berg-Knutsen måtte ta Timeout allerede etter to finaleskudd. Jenny og Simon lå under med 0-6, men snudde det til 8-6 ledelse før danskene kom tilbake på ny. 

Det så ut til å gå mot dansk seier da de hadde to matchballer på stillingen 14-12, men Simon og Jenny svarte da med sentrum på de to neste rundene og det hele endte med 16-14-seier til Norge og Kisen! 

Jenny og Simon har nå skutt 50m mix sammen fem ganger internasjonalt siden 2021. De har også endt opp med medalje i samtlige av disse konkurransene. 

EM Osijek 2021: Bronse 

WC Rio 2022: Bronse 

EM Wroclaw 2022: Sølv 

VM Kairo 2022: Gull 

E-Games Wroclaw 2023: Bronse 

Gutta svært nær medalje

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 10. Jul 2023

Våre herrer i European Games viste nok en gang at de holder nivået til de aller beste i Europa på 50m match. 

I den individuelle konkurransen kvalifiserte både Jon-Hermann Hegg (593) og Simon Kolstad Claussen (591) seg for finalen. Norge var her eneste nasjon med to skyttere i finalefeltet. 

I finalen var det dobbelt norsk og Kisen i tett etter knestående, og Simon i ledelse etter liggende. Dette skapte stor spenning og stemning blant de norske på tribunen. 

Simon ledet også etter første stående-serie, men derfra og ut ble det litt for tøft og medaljene glapp for våre. Jon-Hermann kom på 5.plass og Simon på 4.plass. Det skilte til slutt kun 0,2 poeng mellom de to. Gullet og OL-kvoteplassen gikk til Ungarn og Zalan Pekler foran Jiri Privartsky fra Tsjekkia og Schmirl fra Østerrike på bronseplass. 

I konkurransen for tremannslag på 50m stilte også Ole Martin Halvorsen til start. Det norske laget utgjorde dermed en ren trio fra Kisen. 

Guttene våre gjorde det sterkt i begge kvalifiseringene. Andreplass i første runde bak Tsjekkia som satte Europarekord, mens det ble tredjeplass i runde to bare to poeng fra gullfinale. Simon ble her forøvrig nestbeste individuelle skytter på kvartmatch med 296 poeng.

I bronseduellen møtte våre gutter Serbia, som til slutt vant matchen 16-12. Det var en bronseduell med et steintøft nivå, og som guttene våre kan gå fra med hevet hodet. På flere av rundene skjøt alle våre innertiere uten at det holdt til poeng mot et godt serbisk lag. Ungarn slo Tsjekkia i gullfinalen.