European Games i Wroclow

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 24. Jun 2023

EG 2023 er i full gang i Wroclow. Lørdag er det lagskytinger på 10 meter som skytes under European Games i Wroclow. Kl.1315 starter eliminasjonen for menn og kl.1500 er det kvinnenes tur. I går ble det 16.plass til Jon-Hermann Hegg mens Jenny Stene kom på 21.plass.
I dag skyter Jon-Hermann Hegg og Ole Martin Halvorsen på lag sammen med Henrik Larsen. På kvinnelaget skyter Jenny Stene og Milda Marina Søberg Haugen sammen med Jeanette Hegg Duestad.
Finalene skytes kl. 1615 og kl.1745. Trykk på bildet for å komme til TV-sendingene.

https://europeangames.tv/sports/shooting
Jon-Hermann Hegg mottok stor heder

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 22. Jun 2023

Vi gratulerer Jon-Hermann Hegg med Viken Fylkes idrettspris for 2023. Det ble delt ut to priser, og den andre tilfalt bryteren Grace Bullen. 
Viken fylke skriver på sin hjemmeside: "Jon-Hermann Hegg kommer opprinnelig fra Lærdal, men idretten har tatt ham over fjellet til Ullensaker og skyttermiljøet i Kisen Miniatyrskytterlag. Jon-Hermanns drømmemål er å klatre øverst på pallen i de Olympiske Leker, han var nær podiet i sist OL, da han til slutt havnet på fjerdeplass. Han har flere EM- og VM-titler i forskjellige øvelser. 
 Jon-Hermann går for å være en viktig bidragsyter i det gode skyttermiljøet. 
Begge stipendiemottakerne var i utlandet under utdelingen, men takker for tilliten og pengene".
Jon-Hermann skriver dette i sin takk:
"Tusen takk til Viken fylkeskommune som har tildelt meg toppidrettsstipend for satsinga mi på skyting! 
Sett utruleg stor pris på dette. Stipendet vil hjelpe meg i stor grad vidare i satsinga mi! 
Stas at dykk har trua, og tørr å satse på meg".
Vi i Kisen er veldig glad for å ha Jon-Hermann i laget. Hans medlemskap i laget startet allerede i 2016.Han har og er en viktig inspirasjonskilde for mange. Og etter hvert har han blitt en ekte Børge-Borger!Sammendrag av NM-veka 2023

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 18. Jun 2023

NM rifle 50m under NM-veka 2023 er nå ferdig. Med unntak av øvelsene for klasse junior menn, så har det blitt medaljer for Kisen-skyttere i alle de andre klassene. 

Under har vi laget et lite sammendrag av hver øvelse der våre skyttere tok hjem en eller flere NM-medaljer. 

MATCH SENIOR MENN

Ole Martin Halvorsen med en meget overbevisende kvalifisering på 594 poeng. Jon-Hermann og Simon også solid med henholdsvis 592 og 591 poeng. 

I finalen var det svært jevnt blant de fem-seks beste veldig lenge. Jon-Hermann Hegg stakk til slutt av med seieren, etter å ha avsluttet mesterlig med 10,7* på siste skudd i duell mot vårt tidligere medlem Endre Hagelund. Dette er faktisk første gang Jon-Hermann vinner denne øvelsen som senior. Han ble altså Europamester før han ble Norgesmester på øvelsen! Simon Kolstad Claussen avsluttet med 10,9* og 10,6*, men manglet hårfine 0,2 poeng på å hente inn bronsemedaljen som gikk til Henrik Larsen. Ole Martin Halvorsen kom på 5.plass. 

LIGG SENIOR MENN 

Simon Kolstad Claussen skjøt sin 60 skudd på litt over 30 minutter. Det ga 628,4 poeng og holdt til en overlegen seier. Steffen Olsen var tre poeng bak, men fikk kun gavepremie og ikke medalje ettersom han er dansk statsborger. Ole Martin Halvorsen 623,7 og Jon-Hermann Hegg 622,1 kom dermed på de neste pallplassene. Trippel Kisen MSL på pallen!

Dette er Simon sitt fjerde NM-gull på denne øvelsen. Kun Harald Stenvaag har flere, men han har også hele 9 NM-gull på denne øvelsen. 

MATCH SENIOR KVINNER 

Milda Haugen (580), Hanna Synnøve Huser (581), Oda Løvseth (586), Karina Stette (588), Jenny Stene (590) var våre skyttere fra kvalifiseringen som kvalifiserte seg videre til finale. Fem av åtte finaleskyttere dermed fra Kisen MSL. 

Det var godt og varmt for skytterne i solsteika under finalen. Spesielt så man dette i stående, der variasjonen på skuddene hos samtlige var stor. Etter de to første seriene på fem skudd i stående, så lå Jenny Stene tynt an med tanke på medalje. Men så regelrett smadret sølvmedaljøren fra fjorårets VM på øvelsen «ihjel» innertieren på de fem siste enkeltskuddene. Dermed klatret hun oppover skudd for skudd og sto til slutt igjen som Norgesmester! Hennes andre tittel på øvelsen: Den første kom i 2019. 

Milda Haugen fikk kanskje sitt gjennombrudd på 50m i denne finalen, og tok en meget gledelig sølvmedalje, kun 0,9 poeng bak Jenny. Våre øvrige skyttere i finalen fikk følgende plasseringer: Karina Stette 6, Oda Løvseth 7 og Hanna Synnøve Huser 8. 

LIGG SENIOR KVINNER

Også her ble Jenny Stene best av våre skyttere. Med 624,0 poeng og kun ett skudd i nieren (9,9), kan man trygt slå fast at det var mange skudd på 10,4 for Jenny på denne 60 skudden. Dette holdt til sølv bak Mari Løvseth fra Stange som skjøt 625,4. Tonje Engevik nestbeste Kisen-skytter med 619,2 poeng og 5.plass. Fine vindforhold, men trolig mirage, samt noe leie lysforhold var rapportene fra Levanger etter endt konkurranse. 

MATCH JUNIOR KVINNER

Pernille Nor-Woll var klart best best i kvalifiseringen med 585 poeng. Fem poeng foran Elverums Oda Flikkerud. Deretter fulgte Caroline Finnestad Lund 579 og Martine Sve 575. 

Det var også disse fire som skulle prege finalen og ende på de fire øverste plassene, men med annen rekkefølge enn i kvalifiseringen. Caroline Finnestad Lund dro nytte av god kne og ligg, i en finale der alle skytterne varierte voldsomt i stående, noe også værforholdene hadde litt av skylden for. Caroline hentet seg derimot raskt fint inn igjen flere ganger etter et svakt skudd i stående. Til slutt ble det seier med 0,8 poeng foran Flikkerud. Martine Sve nr 3 og Pernille Nor-Woll nr 4. 

LIGG JUNIOR KVINNER

Martine Sve droppet mix team på morgningen denne dagen, og hun vurderte lenge om hun også skulle droppe 60 skudd liggende som gikk samme dag. Det gjorde hun heldigvis ikke. Hun hadde fin flyt på skytingen sin hele veien, og 620,2 poeng holdt til et overlegent NM-gull. Pernille Nor-Woll sørget for dobbelt Kisen med sin sølvmedalje etter 615,6 poeng. 

LIGG SH2 R9 

Martin Sørlie-Rogne vant en klar seier i kvalifiseringen med 610,5 poeng. I finalen måtte han derimot se seg slått av Vegard Sørlie Krogsæther. Det begynte å blåse opp noe i finalen, men Vegard fra Nøtterø var i grunn aldri truet i finalen og vant med 4,2 poeng ned til vår sølvmedaljør Martin. 

MIX TEAM

Vi hadde med hele syv lag i mixkonkurransen på årets NM, men ingen av lagene lyktes å kvalifisere seg for gullfinale. Det ble skutt 3x15 skudd på 50 minutter i kvalifiseringen. Stange Sportsskyttere med Mari Løvseth og Jens Østli tok her en klar seier, mens det var tett som hagl bak disse. Fine vindforhold på banen, men sterkt sollys imot, skygge på skivene og trolig mirage kan ha hatt innvirkning på de noe merkelige resultatene. 

Nøtterø med Jeanette Hegg Duestad og Isak Gurrik kapret andreplassen poenget foran vårt 1.lag: Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg. Bak der kapret Martin Voss og Milda Haugen 4.plassen etter en forrykende avslutning i stående med 293 poeng (146+147). 

I bronseduellen ble det derimot klar seier til Jon-Hermann og Jenny med 16-4. Stange slo Nøtterø i gullfinalen 16-14 etter at kun 0,1 poeng skilte på siste avgjørende skudd! 

ALLE RESULTATER FRA NM 50m under NM-VEKA 2023 finner du HER
Fantastisk skyting av Pernille i juniorverdenscup

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 8. Jun 2023

Pernille Nor-Woll bekreftet sin posisjon som en av verdens desidert beste juniorer etter denne ukens verdenscup i Shül. 

Pernille Nor-Woll med sin foreløpig største bragd i år 2023: Sølvmedalje på 50m match i juniorverdenscup. ALLE FOTO: Norges Skytterforbund

Først klatret hun opp på pallen sammen med Jens Olsrud Østli i luftrifle mixed team. Duoen kom på 3.plass i kvalifiseringen og møtte Italia til bronseduell. Etter en litt forsiktig start, så snudde Pernille og Jens her til seier med sifrene 17-13 etter å ha ligget under 8-2. 

Pernille vartet så opp med magiske 632,8 poeng på den individuelle konkurransen med luftrifla. Kun 0,3 poeng bak sin egen norgesrekord og 1,4 poeng bak juniorverdensrekorden. Hun var best av samtlige 97 skyttere i kvalifiseringen. Finalen endte med en 4.plass, bare 0,3 poeng fra å bli med videre i den individuelle medaljekampen. Det ble derimot bronsemedalje i lagkonkurransen sammen med Amanda Pettersen fra NTG Kongsvinger og Martine Sve fra Kisen MSL. 

Trener og klubbvenninne i Kisen: Tonje Engevik var strålende fornøyd etter Pernille sine prestasjoner i Tyskland. 

Men Pernille skulle også få sin velfortjente individuelle medalje. På 50m match skjøt hun kruttsterke 588 poeng i langt fra lette vindforhold. Resultatet var det beste i kvalifiseringen og er også ny norsk juniorrekord på øvelsen. I finalen var Pernille med i føringen hele veien og endte til slutt på 2.plass, etter at sveitsiske Emelyn Jäggi ble for sterk på de siste stående skuddene. 

En fantastisk prestasjon av Pernille som er best i begge de individuelle kvalifiseringene på luft og match, i tillegg til medaljene hun tar med seg hjem. Hun har hatt en helt ellevill utvikling etter at hun satte sine bein i Alfhallen for første gang i januar 2019, da 12 år gammel. Akkurat nå er hun en av de beste juniorene i hele verden! 

Martine Sve (til venstre), Pernille Nor-Woll og Amanda Pettersen på pallen etter bronsen i lagskytingen på 10m luftrifle. 

Martine Sve presterte 623,4 poeng på 10m luftrifle og 572 poeng på 50m match. Disse resultatene holdt til henholdsvis 37.plass og 35.plass i de tøffe konkurransene, men hun fikk som tidligere nevnt med seg bronsemedalje hjem etter lagskytingen på 10m luftrifle. 

Alle resultater fra juniorverdenscupen i Shül finnes HER
Tippemidlene i boks

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 1. Jun 2023

Vi regnet jo med at vi skulle få tildelt tippemidler under årets tildeling fra Viken Fylkeskommune. 50-metersanlegget på Hauerseter har stått øverst på prioriteringslisten i Ullensaker Kommune. Nå har vi fått den gledelige meldingen om at dette er innvilget. Sammen med oppsparte midler og kr. 400000 fra Sparebankstiftelsen DNB skal vi få til et fint anlegg.

Johan Janssen og Jørn Dalen gjennomførte en befaring med Idrettsråd og kommunen etter at meldingen om tippemidler på 9,3 millioner til Ullensaker Skytterlag og 1,5 millioner til Kisen MSL ble offentliggjort. På bildet fra v:  Torbjørn Harlem(Bygg Med OSS), Johan Janssen, Vidar Bjørkli, Haakon Fjone og Jørn Dalen

Vi regner med at det støpes dekke til standplass og klubbhus i løpet av kort tid og at Iglandgarasjen kan få satt opp bygget før sommerferien. Skivehuset skal vi bygge selv og vi regner med at det blir fart på dette prosjektet så for grunnarbeidet er klart for dette. 

 Romerikes Blad har en fin reportasje om banen og tippemidler i dag: https://www.mittjessheim.no/jubler-over-at-anlegget-far-millioner-det-gjor-at-vi-kan-ferdigstille-et-vanvittig-flott-anlegg/s/5-111-205348