Toppresultater av Synnøve i EYL

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 24. Mai 2023

Synnøve Berg representerte i forrige uke Norge i lagkonkurransen European Youth League i Sverige. Dette er en europeisk ungdomskonkurranse i pistol og rifle på 10m luft for utøvere i alderen 14-18 år. Konkurransen som ble avviklet i Vaxjø var en regionskonkurranse for Nord-Europa. 

Synnøve Berg fortsetter å vise storform med luftrifla. Her fra Kisen Open. FOTO: Bjørn Hytjanstorp

Synnøve har vist fenomenale takter det siste året, og beviste under denne konkurransen nok en gang sitt enorme talent. 

På totalt fire runder med 30 skudd på hver runde skjøt Synnøve resultatene: 313,9 - 317,0 - 317,4 - 312,5. Hennes resultat på 317,4 poeng er hele 10,58 poeng i snitt på 30 skudd! 

Riflelaget med Synnøve i spissen vant tre av fire matcher og tok 2.plassen i gruppa bak Sverige. Norge er dermed kvalifiser for EYL-finalen i Tallin i oktober. 

Vi gratulerer Synnøve med råflotte resultater! 

Resultater fra EYL-konkurransen i Sverige kan lastes ned HER

Synnøve og det norske Riflelaget på pallen med sølvmedaljer etter endr konkurranse i Sverige. Bakers er trener Johanna Reksten. FOTO: Norges Skytterforbund

 

Jentene fikk testet seg i stiv kuling

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 15. Mai 2023

Damenes halvmatch i Baku ble en svært luftig konkurranse, mildt sagt! 

Milda Haugen og alle de andre damene fikk svært utfordrende vindforhold på kroppen under den siste konkurransedagen av verdenscupen i Baku. 

Stiv kuling rett imot standplass skapte turbulens og svært utfordrende skyteforhold for alle de 110 deltakerne fordelt på to eliminasjonslag. 

I lag 1 gikk man videre med 559 poeng, mens grensa var på 563 poeng i lag 2. Jenny var best av de norske jentene i eliminasjonen med 574 poeng. Sammen med Mari Løvseth på 567 poeng og Jeanette Duestad på 565 poeng ble det avansement til hovedrunden. Milda fikk med sine 558 poeng dessverre ikke skyte videre. 

Forholdene bedret seg ikke til hovedkvalifiseringen. Faktisk var de nesten verre ifølge rapporter fra banen. Men trolig hadde flere «lært» hvordan man skulle håndtere de vanskelige forholdene fra eliminasjonen. Finalegrensen var nemlig på hele 578 poeng, og man fikk se poengsummer på hele 198 i stående av tyske Lisa Muller og 196 i stående av Jeanette Duestad. 

Jenny skjøt 569 poeng og endte på 36.plass. Mari Løvseth kom på 37.plass med samme poengsum.

Jeanette Duestad kom seg til nok en finale, der hun igjen presterte glitrende og tok hjem sølvmedaljen bak britiske Mcintosh. 

Ifølge statistikken på været og vinden i Baku, så er det store sjanser for at det blir lignende utfordrende vindforhold under hele VM som det jentene opplevde på sin halvmatch. Derfor håper vi at denne konkurransen var god læring som man kan bygge videre på fram til VM starter i midten av august. 

Milda og Jenny kan også bygge videre på sine luftmatcher der begge hadde mange fine tendenser underveis før sluttsummen endte på henholdsvis 628,4 og 628,1 poeng. Finalegrensen på 10m luft for damene var på 631,5 poeng: Historiens aller høyeste finalegrense noensinne i et internasjonalt skytterstevne, og det uten russere på standplass! 

Resultatoversikt fra årets verdenscup i Baku finner man HER
Kruttsterk finale av Jon-Hermann i Baku

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 13. Mai 2023

Med hele den nåværende verdenseliten på plass og 106 skyttere på standplass ble det som ventet en beintøff milimeterkamp på herrenes halvmatch i Baku. 

Jon-Hermann Hegg bekreftet igjen sin posisjon i toppsjiktet av verdenseliten på 50m match med sin prestasjon i World Cup Baku. FOTO: Norges Skytterforbund

I de to eliminasjonsheatene måtte man komme på topp 30 for å gå videre til hovedrunden. I første heat gikk grensen på 579 poeng, mens grensen i heat to gikk på 582 poeng. Alle våre tre skyttere var plassert i det andre heatet. Her gikk Jon-Hermann og Simon videre med henholdsvis 586 og 584 poeng. Ole Martin var dessverre uheldig og var bestemann som ikke gikk videre. Med sine 581 poeng endte han som nummer 31 i heatet. 

Det må nevnes at en skytter som Tomasz Bartnik, med gull og sølv fra de to siste verdensmesterskapene, røk ut i det samme heatet på plassen bak Ole Martin. 

Resultater Eliminasjonsheat 1 HER 

Resultater Eliminasjonsheat 2 HER 

Begge våre skyttere, i likhet med de andre som gikk videre fra heat to, fikk kun en liten halvtimes pause før hovedrunden startet, og de jobbet heroisk begge to. Jon-Hermann kjempet inn 588 poeng, poenget over finalegrensen. Simon var også svært lenge inne blant de åtte beste, men det ble for mange niere på slutten og til slutt ble det 19.plass som en av ni skyttere med 585 poeng. 

Resultater fra Hovedrunden HER 

I finalen mot en kineser og seks europeere leverte Jon-Hermann sin beste internasjonale finale noensinne i poengsum. Snittet hans i finalen var 10,3 på totalt 43 finaleskudd!

Finalen hadde også et rekordhøyt nivå på de i toppen. Tsjekkeren Jiri Privartsky satte verdensrekord - ett tidel over rekorden til kinesiske Sheng fra Tokyo-OL. Regjerende verdensmester Kulish fra Ukraina tok sølvet 0,6 poeng bak. I kampen om bronsen skilte det kun 0,4 poeng mellom regjerende europamester Nymbursky og Jon-Hermann, i disfavør av vår mann denne gangen. 

På sine 10 siste konkurranser i denne øvelsen i OL, VM, EM og verdenscup, så har Jon-Hermann nå hele ni ganger vært topp fire. Det er en enorm bragd som vi i Kisen MSL er utrolig stolte av. 

Resultater fra Finalen HER 

Video fra hele Finalen finner man HER
Hvil i fred, kjære Julie

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 9. Mai 2023

I likhet med resten av skytter-Norge mottok Kisen Miniatyrskytterlag dødsfallet til Julie Paulsen Johannessen med stor sjokk og sorg. 

Julie Paulsen Johannessen fra Fredrikstad MSL ble bare 21 år gammel. Her fra hennes EM-gull i 50m match i fjor. FOTO: Skjermdump ESC

Julie var ofte å se i Alfhallen, kanskje spesielt i konkurransesammenheng. Hun var også trofast deltaker på stevnene vi arrangerte på Løvenskiold-banen. 

På Romjulsstevnet vårt i slutten av desember gikk hun til topps i finalen på 10m. Bare få dager senere holdt hun oppvisning i Savsjø under Swedish Cup sammen med Kisen-skytterne og landslagsvenninnene Pernille Nor-Woll og Synnøve Berg. 

Vår dypeste medfølelse og varmeste tanker går til Line, Øyvind, Camilla og øvrig familie. 

Under denne ukens verdenscup i Baku deltar Skytterlandslaget med sørgebånd til ære for Julie. 

Les Norges Skytterforbunds minneord om Julie Paulsen Johannessen HER. 

Vi i Kisen MSL vil alltid minnes Julie i kjærlighet.

Sist Julie Paulsen Johannessen konkurrerte i Alfhallen ble det selvsagt seier. På Romjulsstevnet 10m vant hun finalen foran Synnøve Berg og Simon Kolstad Claussen. FOTO: Bergsvein Bårdstu

 
Verdenscupen 2023: Seks finaleplasser til Kisen-skyttere foreløpig i sesongen

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 7. Mai 2023

Året 2023 nærmer seg allerede halvveis og snart står sesongens femte verdenscuprunde for tur i Baku. Konkurransen samler hele 150 utøvere fra nærmere 50 nasjoner i 10m luftrifle og drøyt 110 deltakere fra rett over 40 nasjoner på 50m match. 

Baku er kjent som vindens by, med svært utfordrende forhold for øvelsene som foregår utendørs. Det at det arrangeres VM med flere OL-kvoteplasser i potten på den samme banen i august, er nok en god forklaring på at verdenscupen 7-14.mai samler et såpass gedigent startfelt. 

Norge har ikke deltatt på verdenscupen i Indonesia eller India, men har deltatt på rundene i Kairo og Peru tidligere denne sesongen. Totalt sett har landslagsskyttere fra Kisen vært i seks finaler på disse to verdenscupene. 

Jenny Stene sikret seg en ny verdenscupmedalje i Kairo tidligere denne sesongen. FOTO: Skjermdump ISSF

Jenny Stene stortrives på finalebanen i Kairo der hun tok VM-sølv og WC-bronse i fjor. I februar ble det en ny WC-bronse etter at hun vant kvalifiseringen på 592 poeng. Lagvenninne Jeanette Duestad tok sølvmedaljen bak OL-vinneren Nina Christen. I samme verdenscuprunde ble det individuelle finaler til Jon-Hermann Hegg og Simon Kolstad Claussen. Jon-Hermann fikk en 8.plass med luftrifla og Simon en 6.plass på 50m match. 

Simon Kolstad Claussen i aksjon under finalen i Kairo i februar der han kom på 6.plass. FOTO: ISSF

I Peru var Borgen-samboerne Jon-Hermann Hegg og Ole Martin Halvorsen begge i finale på 50m match. Her imponerte spesielt Jon-Hermann kraftig med 595 poeng i eliminasjonen og 593 poeng i kvalifiseringen og 1.plass på begge de to nevnte rundene. I finalen ble det til slutt 4.plass på Jon-Hermann, mens det ble 6.plass på Ole Martin. Jon-Hermann sikret seg også en 4.plass sammen med Jeanette Duestad etter at de tapte bronsefinalen mot Polen i 10m mix-team. 

Ole Martin Halvorsen og Jon-Hermann Hegg presterte sterkt under forrige verdenscuprunde i Peru. FOTO: Kisen MSL

Både Jon-Hermann, Ole Martin, Jenny og Simon er klare for nye møter mot verdeseliten i Baku. Det samme er Milda Haugen som åpnet sesongen 2023 strålende med sølvmedalje i H&N cup, men ikke har skutt noe internasjonalt siden 65.plassen i WC Kairo i februar. Under ser du hvilke øvelser våre fem skyttere skal konkurrere i på det enorme anlegget "Baku Olympic Shooting Range" de neste dagene.  

Jenny Stene: 
Torsdag 11.mai: 10m mix-team 
Fredag 12.mai: 10m luftrifle 
Søndag 14.mai: 50m match 

Milda Haugen: 
Fredag 12.mai: 10m luftrifle 
Søndag 14.mai: 50m match (RPO)

Jon-Hermann Hegg: 
Torsdag 11.mai: 10m mix-team
Fredag 12.mai: 10m luftrifle
Lørdag: 13. mai: 50m match

Ole Martin Halvorsen: 
Fredag 12.mai: 10m luftrifle (RPO)
Lørdag 13.mai: 50m match 

Simon Kolstad Claussen 
Fredag 12.mai: 10m luftrifle 
Lørdag 13.mai: 50m match 

Hele programmet for verdenscupen i Baku finner man HER

Resultater fra tidligere verdenscuper og ISSF Grand Prix denne sesongen finner du HER

Milda Haugen er klar for sin andre verdenscuprunde denne sesongen. Her fra 2.plassen i H&N Cup München i januar. FOTO: Norges Skytterforbund

 
Bergsvein Bårdstu tildelt NFSs hederstegn i gull

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 7. Mai 2023

Vår fantastiske klubbleder fikk meget fortjent heder under Forbundstinget 2023, da han ble tildelt hederstegn i gull. 

Bergsvein Bårdstu har viet så å si hele livet sitt til skyttersporten i Norge. Han var selv en svært aktiv utøver i ungdomsårene, og fikk blant annet flere landskamper som junior i 10m luftrifle. Som en av grunnleggerne av ABS Shooting fikk han også et enormt bredt kontaktnettverk både nasjonalt, men ikke minst også i det internasjonale skyttermiljøet. 

Han har fra tidlig voksen alder lagt ned uttallig med dugnadstimer for skyttersporten i ulike styreverv og arrangementskomiteer. Han har vært med på å arrangere flere Norgesmesterskap, og har nesten like mange ganger har stilt opp på dagen som nødhjelp - uten at han i utgangspunktet var satt opp på vakt. 

Bergsvein Bårdstu er hel ved og en utrolig viktig ressursperson for Kisen MSL og skyttersporten i Norge! FOTO: Norges SkytterforbundSelv arrangerer han nærmest på egenhånd stevner i Alfhallen hver eneste måned. Arbeidet han har gjort og gjør i forbindelse med Alfhallen og for klubben som helhet har vært og er helt enorm. Trolig er Bergsvein den personen som den dag i dag tilbringer flest timer i hallen gjennom året. Han er også leder av Akershus Skytterkrets og har her bidratt til at flere av de beste skytterne i kretsen har fått sårt tiltrengte stipender, slik at satsingen blir noe enklere. 


Bergsvein er også glødende opptatt av aktivitet og rekruttering. De beste stundene han har på en skytterbane er ikke nødvendigvis når de beste i landet lykkes, men når det er fulle standplasser, stor aktivitet og god deltakelse i alle klasser. 

Vi gratulerer Bergsvein med utmerkelsen på Forbundstinget og takker igjen så mye for den jobben han gjør for Kisen MSL og hele skyttersporten i Norge!

Bergsvein har mottatt heder fra NSF flere ganger. Her fra Skytterkonferansen og Forbundstinget år 2020, da han ble kåret til årets ildsjel. FOTO: Kisen MSL

 
Martin skjøt over sin egen juniorverdensrekord i Hannover

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 7. Mai 2023

Martin Sørlie-Rogne har i månedsskiftet april-mai vært på det tradisjonsrike stevnet ISCH Hannover i Tyskland. Konkurransen er kjent for spesielt å ha skyhøyt nivå i SH-klassene, der flere av de beste parautøverne i verden samles på standplass. 

Martin konkurrerte i øvelsene: 50m liggende (R9), 10m stående (R4) og 10m liggende (R5). I ståendeøvelsen med luftrifla viste Martin mestertakter da han skjøt 0,2 poeng bedre enn sin egen juniorverdensrekord fra EM på Hamar i fjor. Regelverket sier dog at nye verdensrekorder kun kan settes i OL, VM, verdenscup eller kontinentale mesterskap. Resultatet til Martin på 627,3 poeng holdt til 9.plass, bare syv tideler unna en finaleplass mot flere av de aller beste i verden på øvelsen. 

Martin Sørlie-Rogne presterte sterk skyting og fikk god konkurransematching i Hannover. FOTO: Norges Skytterforbund

Det er ingen juniorklasse i paraskyting, så 18 år gamle Martin konkurrerer mot langt mer erfarne og eldre skyttere i seniorklassen. 

På 50m liggende ble det 16.plass med 609,4 poeng, mens det på 10m liggende ble en 14.plass med 632,8 poeng for Martin. På førstnevnte øvelse ble det 3.plass og bronsemedalje i lagskytingen sammen med Vegard Krogsæther og Magnus Himle-Hopland. 

Vår andre deltaker under årets ISCH Hannover var veteranen Svein-Erik Trosterud som deltok i herrenes seniorklasse på 50m 60 skudd liggende. I vanskelige vindforhold ble det 592,2 poeng og en plass langt ned på resultatlista for Svein-Erik. Harald Stenvaag skjøt 611,5 poeng i samme konkurranse og endte på 15.plass. 

Alle resultater fra årets ISCH Hannover kan du finne HER
Pernille og Simon vant gull i Berlin

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 7. Mai 2023

Pernille tok en knusende seier med luftrifla i juniorklassen i Berlin. FOTO: Arne Morten NyfløtSimon Kolstad Claussen (31) og Pernille Nor-Woll (16) var våre to deltakere under årets  IWK Berlin som ble arrangert fra 22-27.april. Til sammen kom de hjem med fem medaljer i bagasjen. 

Simon har deltatt på dette stevnet flere ganger, og har blant annet to andreplasser på 50m match fra henholdsvis 2016 og 2017. I år ble det seier. Han skjøt 592 poeng i kvalifiseringen, og i finalen overbeviste han stort med 465,9 poeng - ett fattig tidel bak den olympiske finalerekorden fra Tokyo. 

Pernille blendet tyskerne og fikk applaus fra hele salen da hun la inn 632,3 poeng. I finalen vant hun med nesten fire poeng ned til andreplassen, en gedigen seiersmargin i denne marginale idretten. Simon skjøt 623,0 poeng på sin luftkonkurranse og endte på den litt kjipe 9.plassen. 

Gull til Simon i finalen 50m match i Berlin. Peter Sidi ble henvist til sølv, mens svenske Marcus Madsen tok bronsen. FOTO: GermanShootingNews

I mix-team konkurransen vant Pernille og Simon den innledende runden med totalt 629,4 poeng. Det var moro å se Kisen MSL på toppen av resultatlisten foran totalt 22 lag, deriblant lag fra Italia, Frankrike, Storbritannia, Tyskland og USA. I gullfinalen møtte de italienerne Barbara Gambaro og Simon Weithaler, der det italienske laget ble for sterke. Spesielt Gambaro dro i land mange jevne dueller for italienerne med utrolige 127,9 poeng på totalt 12 finaleskudd. 

Pernille avsluttet Berlin-turen med konkurranse i 50m match, der hun vant kvalifiseringen med 583 poeng i junior kvinner. I finalen havnet hun litt bakpå etter kne og ligg, men skjøt seg glimrende opp etter stående. Til slutt ble det sølv, bare to tideler bak vinneren. 

Vi gratulerer Simon og Pernille med gode prestasjoner i Berlin! 

RESULTATER fra IWK Berlin 2023 finner du HER

Tidenes beste EM i luftrifle

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 4. Mai 2023

Norge leverte sitt beste mesterskap i luftrifle noensinne da EM gikk av stabelen i Tallin i mars. Selvsagt med flere av våre skyttere i aksjon. 

Norsk gull og bronse i seniorenes mix-team. Kisen-skytterne Jon-Hermann Hegg og Jenny Stene er vant med å bekle seierspallen i mesterskap. FOTO: Skjermdump ESC

Både Jon-Hermann Hegg og Jenny Stene ble europamestere. Jon-Hermann sikret seg EM-gullet i mix-team sammen med Jeanette Duestad etter at de beseiret Israel i gullfinalen. Jenny klatret øverst på pallen i tremannslag sammen med Jeanette Duestad og Katrine Lund. Trioen slo Serbia i gullfinalen der de norske jentene ledet hele 15-3, før serberne gjorde et heroisk comeback til 15-15, men på siste matchball da det var høyest stemning i hallen avgjorde de norske jentene den nervepirrende gullduellen. 

Jenny fikk også med seg bronsemedalje i mix-team sammen med Henrik Larsen, etter å ha knust det svenske laget i bronseduell. Stene kom seg også til den individuelle finalen der hun kom på 6.plass. 

De norske seniorjentene hadde et stort mesterskap i Estland, og ble kronet med EM-gull i tremannslag. Fra venstre: Katrine Lund Numedal, Jenny Stene Kisen og mesterskapets dronning Jeanette Duestad fra Nøtterøy. FOTO: Norges Skytterforbund

For de dyktige juniorene våre ble det finaler med en henholdsvis 5- og 6.plass til Synnøve Berg og Pernille Nor-Woll. Duoen fikk sammen med Thiril Brendryen sølv i lagskytingen bak Polen. Pernille hentet også hjem en bronsemedalje i mix-team sammen med Jens Østli. 

Norge ble for aller første gang beste nasjon under EM i luftvåpen. Totalt ble det åtte medaljer. Like mange som Italia og Serbia, men rangert foran på flere sølvmedaljer da de tre beste nasjonene alle tok tre gull hver. 

Jeanette Hegg Duestad ble historisk som den første skytter gjennom tidene til å ta tre av tre mulig gullmedaljer i ett og samme luft-EM. Under denne episoden av skytterpodden kan man høre hvordan hun jobber mentalt i stressende og krevende situasjoner på standplass, noe alle burde sette av tid til. 

Alle resultater fra årets EM i luftvåpen finnes HER

Synnøve Berg og Pernille Nor-Woll skjøt seg begge til juniorfinalen i årets EM luftrifle. De kom også hjem med henholdsvis en og to lagsølv etter mesterskapet. FOTO: Norges Skytterforbund