Nytt påmeldingssystem

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 21. Des 2017Vi har brukt pamelding.net for påmeldinger til våre stevner. Nå har vi gått over til Skytteradmin med påmeldinger gjennom Min Idrett. Dette gjør jobben lettere for oss da vi kan laste hele stevnet direkte inn i Megalinks programvare. Her er en "lathund" som kan være nyttig hvis man lurer på noe om det nye påmeldingssystemet
MIX Lag og finaler for ungdom er nye øvelser i Kisen Open

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 21. Nov 2017

Eirik Grimstvedt satte norsk rekord under finalen i fjor og den står fortsatt! Are Hansen og Øyvind Solbrekken Flatla kom på sølv og bronseplassene.

Kisen Open som arrangeres 13 og 14.januar får to nyheter i år. Den ene er at ungdomsklassen får egen finale slik som veteranene fikk det i fjor. Den andre nyheten er at vi for første gang her til lands får prøve det nye mixprogrammet. Dette programmet blir etter alt å dømme den nye olympiske øvelsen i OL i Tokyo i 2020.

Det blir spennende å se om Norgesmestrene fra våren 2017 klarer å holde revansjesugne konkurrenter på avstand denne gangen!  Husk påmeldingsfristen som er 20 desember og det er lag/klubbvis påmelding. 

Kisen-skytterne herjer i EM

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 26. Jul 2017

Hele syv av våre skyttere har hittil tatt sølvmedaljer i EM i Baku! Vi er stolte!  I 3x40 skudd stilte det ett lag med skyttere kun fra Kisen og de tok sølv! En utrolig flott bragd i vindbygene i Baku. Fra venstre: Simon Kolstad Claussen, Øyvind Solbrekken Flatla og Odd Arne Brekne. Odd Arne kom til finalen og kom på sjuendeplass.

Fra venstre Jenny Stene, Regine Nesheim (Elverum) og Karina Stette. Sølv i 60 skudd liggende for kvinner junior

Fra venstre Benjamin Tingsrud Karlasen, Henrik Larsen (Krapfoss) og Jon-Hermann Hegg i 60 skudd liggende for menn junior. 
Ni skyttere til EM i Baku

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 21. Jul 2017

Aldri før har så mange skyttere fra Kisen MSL vært representert i ett og samme europamesterskap. Hele ni skyttere har vi med i Baku der EM starter lørdag 22.juli og varer til 4.august. Simon Kolstad Claussen skal skyte fem øvelser i mesterskapet!Suksess i Nordisk for veteraner på Elverum

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 18. Jul 2017

Våre skyttere gjorde det meget bra under et meget vellykket Nordisk mesterskap for veteraner på Elverum. Lars Lømo fikk to gull og en sølv. Han vant liggende for V70 på 50 meter med 586 poeng. Han vant også 3x20 skudd med 540 poeng. På luft ble det sølv. Alle resultater og flere bilder: Elverum Rifleklubb

Johan Janssen vant 60 skudd liggende på 50 meter med 588 poeng.

Oddvar Staxrud vant liggende på 300 meter med 395 poeng. 
Kjempeinnsats i VM i Suhl

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 27. Jun 2017

Våre tre skyttere som deltok i VM for juniorer gjorde sine saker veldig bra. Jenny Stene, Jon-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen kommer hjem med gull og sølvmedaljer samt mange andre gode plasseringer. I konkurranse med skyttere fra 65 land er dette utrolig sterkt og viser at vi har noen av verdens beste juniorskyttere i laget. Meget godt gjort når vi vet at vi ikke har noen utendørs bane der det kan trenes i vind. Bedre innendørsbane enn den vi har i Alfhallen finner vi riktignok ikke så mange stedene, men det blir noe annet å skyte utendørs. Vi får håpe at vi får opp en bane på Hauerseter i løpet av neste år!

Jenny Stene fikk en 5. plass i liggende, 9.plass i 3x20 skudd og 13.plass i luftrifle. Hun var svært nærme finaleplasser i både 3x20 og luftrifle. Det ble gull i lag i liggende og femteplass i 3x20.

Jon-Hermann Hegg ble nr. 6 i liggende og var med på sølvlaget. I 3x40 skudd ble det 62.plass og en fjerdeplass på lag.

Benjamin Tingsrud Karlsen kom på 10.plass i 3x40 skudd og var hårstrået fra finaleplass.Det ble 4.plass på lag. I liggende ble det 17.plass. En sjuer ødela for finaleplassen. Det ble sølv i lagskytingen. På luft ble det en beskjeden 74.plass.

Neste store utfordring er EM i Baku, Aserbajdsjan. Dit får de med seg Karina Stette som skal skyte liggende. I tillegg er seniorskytterne Sina Busk,Simon Kolstad Claussen, Øyvind Solbrekken Flatla, Odd Arne Brekne og Endre Hagelund uttatt.
Interesse fra små og store under Idrettens dag på Jessheim

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 12. Jun 2017

Ungdomsgruppa deltok med stand under Idrettens dag i Storgata på Jessheim. Det var dessverre litt dårlig vær og dermed ikke så mange i gata, men interessen for skyting var tilstede. De yngste var nok litt for unge, men så lenge det var skyting med laser så var det ikke noe problem. 16 av de 42 idrettslagene deltok i markeringen.
Stian kvalifisert til WC-finale i Dehli

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 12. Jun 2017

Med sin sterke skyting i Munchen er Stian Bogar igjen kvalifisert for en WC-finale. Den arrangeres i New Dehli 23.-29.oktober. Dette er andre året på rad han klarer dette kunststykket og det viser at han virkelig er en av verdens beste skyttere i liggende på 50 meter.

Dette er de som er kvalifisert:
Gode prestasjoner av Sina og Odd Arne

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 24. Mai 2017

På bildet blir Sina gratulert av Malin Westerheim

Stina Oleane Busk gjennomførte to meget gode konkurranser under WC i Munchen. Under eliminasjonen skjøt hun hele 587 poeng i 3x20 skudd og tangerte med det sin egen norgesrekord som hun satte under NM i fjor. I kvalifiseringen ble det litt stang ut, særlig i liggende, og det ble 583 poeng. Dette var kun tre poeng fra finaleplass. Dette er svært hyggelige resultater i en sesong med litt mindre trening enn ønskelig. Nå er studiene over og det blir bedre tid til trening og konkurranser.

Odd Arne Brekne var millimeter fra finalen i 3x40 skudd i Munchen. Med 1175 poeng ble det ett fattig poeng fra finaleplassen og det ble en meget sterk 10.plass. Også i eliminasjonen ble det 1175 poeng. Det befester en posisjon helt i toppen blant verdens beste skyttere!

Resultatene for våre skyttere i Munchen der det deltok skyttere fra 80 nasjoner:

Navn Øvelse Eliminasjon Kvalifisering Plassering Finale Plassering
Stian Bogar Liggende 620,1 625,4 8 248,3 2
Odd Arne Brekne Liggende 621,9 622,8 29
Odd Arne Brekne 3x40 1175 1175 10
Sina Busk Luft 411,5 (MQS)
Sina Busk 3x20 587 583 21
Simon Kolstad Claussen Liggende 621,1 (MQS)
Simon Kolstad Claussen 3x40 1165 1167 31
Øyvind Solbrekken Flatla Luft 623,4 51
Øyvind Solbrekken Flatla 3x40 1157 (MQS)

Sølv til Stian i Munchen

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 24. Mai 2017

Stian Bogar viste igjen sin eminente liggeskyting under WC i Munchen. Har var hele tiden med i teten under finalen der åtte skyttere fra åtte forskjellige nasjoner deltok. Det var utrolig spennende å følge med Stians kamp for den første WC-cup medaljen! I fjor manglet 0,1 poeng og det ble en sur fjerdeplass. En medalje der hadde nok gitt klarsignal til OL. Men nå skulle han lykkes! Når fjerdeplassen var utropt så kunne Stian senke skuldrene noe,det ble medalje! Selv om de to siste skuddene ble noen tynne tiere og det manglet 0,1 poeng på gullet så var både Stian og resten av den norske kontingenten meget godt fornøyd med sølv! Og dette er vel en av de mest fortjente medaljene som er utlevert!

Nå ser det ut som Stian får ekstrabonus med deltagelse i WC-fianlen i New Delhi i oktober. Han ligger på tredjeplass før det siste stevnet i Gambala i juni.
Tre bronse i Lapua Europacup 300 meter

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 12. Mai 2017

Vi stilte med to skyttere fra Kisen MSL og de kom hjem med tre bronsemedaljer fra årets første Europacup på 300 meter. Simon Kolstad Claussen tok bronse i 60 skudd liggende og 3x40 skudd, mens Stian Bogar tok bronse i 3x20 skudd standarrifle. I tillegg vant de to sammen med Harald Stenvaag lagskytingen i 60 skudd liggende.
Kisen med på ungdomsløftet

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 12. Mai 2017

Gjennom Ungdomsløftet vil Norges idrettsforbund inspirere og motivere ungdom til å være aktive i idretten. Her finner du historier om idrettsungdom fra mange ulike steder i landet – og gode svar på hvordan du som trener, oppmann, tillitsvalgt, utøver eller foreldere/foresatte kan motivere til aktivitet.

Skyting er representert med ett veldig bra innslag fra Alfhallen på Ungdomsløftet. https://www.ungdomsløftet.no/Idrettsgrener/alle-ma...
11 klasseseire til Kisen-skytterne

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 21. Mar 2017

Vi får mye skryt for arrangementet av NM og vi innkasserer på vegne av hele arrangementstaben en klar gullmedalje! Mange av de som var med og arrangerte viste også ypperste klasse på skytebanen. Det ble ikke mindre enn 11 gullmedaljer fordelt på syv skyttere. I tillegg til dette ble det mange pallplasser og lagseire.
Kisenjuniorene vant Mix lag

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 15. Mar 2017

Malin Westerheim og Are Hansen fra Krapfoss har vært enerådende på toppen av pallen i den populære mix-øvelsen under NM. Men i år måtte de ta til takke med bronse etter at ungdomslagene til Kisen og Krapfoss kom i finalen. Det ble en meget spennende match der det var om å gjøre å komme til fem poeng. Kisen ledet lenge, men Krapfoss tok to raske stikk og det ble 4-4. Jenny Stene og Benjamin Tingsrud Karlsen klarte seg best og vant det hele.

VIDEO
Jenny Stene og Henrik Larsen fikk Alf Eidsæteher's ærespremie

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 15. Mar 2017

I år falt valget på Magnor Glassverk som leverandør av premier til NM 10 meter. I den forbindelse har de satt opp Alf Eidsæthers ærespremie til beste jente og gutt under 20 år. Vinnerne av de flotte premiene ble Jenny Stene og Henrik Larsen.

God innsats under Intershoot i den Haag

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 6. Feb 2017

Ni skyttere og en del supportere tok turen til Intershoot i den Haag. Og innsatsen til disse var meget god både på standplass og tribunen! Jenny Stene var den som lyktes aller best med ett gull og to sølv i konkurranse med skyttere fra mange nasjoner inkludert Mexico og India.

Det ble ellers mange finaleplasser og masse erfaringer å ta med seg hjem for flere av skytterne.

Alle resultater og flere bilder kan dere finne på http://intershoot.nl/
Eirik knuste alle

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 25. Jan 2017

Eirik Grimstvedt viste mental styrke da han gikk til topps i mennenes finale. Kun ett skudd var utenfor tieren og det siste og avgjørende ble en 10,8! Are Hansen og Øyvind Solbrekken Flatla kom på de neste plassene.
Heidi med flott finale

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 25. Jan 2017

På bildet: Jostein Mehl, Heidi Sørlie-Rogne og Amanda Dybendal

Heidi Sørlie-Rogne innfridde forventningene og vant søndagens finale under Kisen Open. Poengsummen ble hele 252,2 og er bestenotering i kampen om norgesrekord. Det er nye finaler og dermed blir det også nye rekorder. Regner med at det er som før at beste resultat pr. 31.desember blir stående som den første offisielle rekorden. Heidi skjøt for øvrig 635,2 i lørdagens kvalifisering der Therese Løvhaug var best i finalen.
Nye premieringsregler i NM

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 23. Jan 2017

I 2016 har det vært diskusjoner vedrørende premiering og utenlandsk deltagelse i NM. Dette har ført til at det kom inn noen forslag til endringer. Forbundsstyret har gått for forslaget til fagkomite pistol og endringene blir fra 2017.

Det kan oppleves litt merkelig at den som vinner et NM kun er garantert en medalje i premie og at den som vinner en kvalifisering og som i verste fall kun er åttende beste skytter i mesterskapet får den største premien. Men det er bestemt og vi bøyer oss selvsagt etter det forbundsstyret bestemmer. Her er regelen og vi legger også med en noe merkelig begrunnelse for forslaget!

Nytt punkt i Fellesreglementet :

1.4.2.7 Premiering fordeles etter resultater oppnådd i innledende skyting (kvalifisering) på alle øvelser, resultater etter finaler og omskytinger i NM, DM og KM gjelder kun medaljefordeling og andre mesterskapstrofeer.

2.6.2.3 Finaler i mesterskap er kun for de som skal skyte om mesterskapsmedaljer i NM, DM og KM.

Begrunnelse:

Det har vært en del spørsmål fra arrangører om dette, da de har hatt pågang av skyttere som ikke skyter om mesterskapet som likevel påroper seg rett til å delta i finalen. Gjelder også ved eventuell utenlands skyttere som kan delta i NM, men kun konkurrere om premier, men ikke mesterskapet. Disse skal helle rikke delta i finaler, selv om de i utgangspunktet er kvalifisert etter innledende skyting
Nye regler for lagskyting for veteraner

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 23. Jan 2017

Kisen vant lagskytingen i V55 under NM i 2016. Nå blir det kun en klasse i lagskyting for veteraner.

Forbundsstyret har etter forslag fra fagkomite Rifle vedtatt at det kun skal være en samlet veteranklasse i lagskytingen fra 2017.

Lagskyting på Norgesmesterskap rifle, klasse Veteran

I lagkonkurransene konkurreres det i én veteranklasse i alle øvelser, felles klasse for begge kjønn og alle aldre.

Laget skal bestå av tre veteranskyttere fra samme klubb, og skal ha følgende alderssammensetning:

Deltaker 1 skal være fra klasse V65 eller V70
Deltaker 2 skal være fra klasse V55, V65 eller V70
Deltaker 3 skal være fra klasse V45, V55, V65 eller V70
NM 2017

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 18. Jan 2017

Nordstrand Sportsskyttere og Kisen MSL inviterer nok en gang til NM 10 og 15 meter. Datoene som gjelder denne gangen er 15.-19.mars. Vi håper på stor deltagelse! All info vil bli lagt ut i under fanen for NM 2017.Der er innbydelse og en god del annen informasjon lagt ut i rubrikken på høyre side. Velkommen til NM 2017!
Resultatlister 2017

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 14. Jan 2017

Januar

14. 10 m aktive og bedrift

21. Kisen Open lørdag

22. Kisen Open søndag

Februar

4. 10 m aktive og bedrift

9.-12. 50 m. match

9.-12. 50 m. ligg

Mars

4. 10m aktive og bedrift

17.-19. NM 10 M LUFT

17.-19. SPRINT (uoff NM)


4.-6. 10 og 50 meter

22. 10 m aktive og bedrift

Mai

9.-11 10 og 50 meter

August

31.     Klubbmesterskap ungdom 50 meter

September

4.  Klubbmesterskap Match

4. Klubbmesterskap match finale

6. Klubbmesterskap liggende med finale

30. Septemberstevnet Aktive og Bedrift

Oktober

5. og 7.  Oktoberstevnet 10 meter

5. og 7.  Oktoberstevnet 50 meter

21.         Oktoberstevne 2 luft bedrift og aktive

28.         Alfa&Omega Normalprogram

28.         Alfa&Omega Sprint

29          Alfa&Omega 50 meter

November

1.-4       Novemberstevnet 10 meter

1.-4       Novemberstevnet 50 meter match

1.-4       Novemberstevnet 50 meter liggende

5           Skytterlinken Veterancup finale

18         November luft aktive og bedrift

Desember

4.       Lagsmesterskap ungdom 10 og 15 meter

9.       Desemberstevnet 10 meter

28-29 Romjulsstevnet 50 meter

30      Romjulsstevnet 10 m aktive og bedrift