Norma Open samler nesten 1000 deltagere

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 1. Des 2016

Norma Open har blitt et kjempearrangement der Team Kisen og Høland/Bjørkelangen Skytterlag samarbeider for å få et best mulig arrangement. I år det påmeldt 953 skyttere. Søndag går finalene. Dette er finaler som vi skjeldent eller aldri ser på skytebaner ellers i året. Her er det trøkk fra første skudd. Finalene starter kl.0830 og er ferdig kl.1200.

Stevnet kan selvfølgelig følges fra godstolen på PC, brett eller mobil!

Live skudd for skudd

Resultatlister live
Kisen Open 2017

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 21. Nov 2016


Kisen MSL arrangerer Kisen Open 2017 den 21. og 22. januar. Nytt av året er at vi setter opp en finalebane i Idrettshallen og det blir klassevise finaler. Veteranklassene får en felles finale. Påmelding skjer samlet fra hver klubb/lag på påmeldingsskjemaet.

INNBYDELSE

PÅMELDINGSSKJEMA
Kisen Open 2017

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 21. Nov 2016

Kisen MSL arrangerer Kisen Open den 21. og 22. januar 2017. Nytt av året er at vi setter opp en finalebane i idrettshallen. Der vil det bli arrangert finaler for alle klasser. Påmeldinger skjer samlet fra hver klubb/lag.

INNBYDELSE

PÅMELDINGSSKJEMA
Suksess for Alfa&Omega 2016

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 28. Okt 2016

Det jobbes utrolig godt i ungdomsgruppen og det viste de til fulle under Alfa&Omega stevnet for ungdom og juniorer. Ordfører Tom Staahle delte ut premier og var veldig godt fornøyd med det han så. I år ble det skutt både på 10 og 50 meter.

Våre skyttere gjorde det som vanlig svært godt. Resultatlistene finner dere på vår liveside.
Kisen Open og NM 2017

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 19. Okt 2016

Kisen Open i 2017 vil bli arrangert 21. og 22. januar. Det er trolig at det blir en del forandringer på stevnet denne gangen. Vi avventer svar fra kommunen om vi får bruke idrettshallen.

Sammen med Nordstrand Sportskyttere kommer vi til å arrangere NM 10 og 15 meter fra 17. mars til 19. mars.

Vi jobber med resten av terminlisten og vil legge den ut så fort vi får alt på plass.
Alf Eidsæther er død

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 28. Sep 2016


Alf Eidsæther, æresmedlem i Kisen MSL, gikk bort natten til 26. september. Alf ble 92 år. Vi har svært mye å takke Alf for og våre tanker går i disse dager til hans nærmeste. Vi ønsker å takke for alt han har vært og gjort for laget vårt. Uten Alf hadde vi ikke i dag hatt den flotte hallen og den eventyrlige aktiviteten vi har. Hele Skytter-Norge er i stor takknemlighet for innsatsen Alf har gjort.
Alf Eidsæther begraves 4. oktober 2016 kl 10:30 i Ullensaker kirke.1 Kommentar

Ny skytebane i Ullensaker?

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 9. Jul 2016

Det går mot bygging av ny skytebane i Ullensaker! Det er godt samarbeidsklima mellom Ullensaker Skytterlag og kommunen.

Felles informasjon på kummunens hjemmesider

Med god hjelp av DFS sine juridiske rådgivere er det nå håp om at en ny skytebane kan innvies i 2018. Den nye banen blir på Hauerseter ikke langt fra de militære banene som mange av de eldre deltagerne på militærlandslaget nok husker godt! Det er planlagt med 100 og 200 meter samt felthurtig og stang baner. Det er selvsagt også et klubbhus med i planene. Vi i Kisen planlegger med en 50 metersbane med god kapasitet. Arbeidet med å få en ny skytebane i Ullensaker startet for øvrig opp i 1977!

Når det gjelder plassering av 50 meter så foreligger det foreløpig to forslag.

Situasjonskart

To gull og en bronse til Lars Lømo i nordisk

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 8. Jul 2016

Fotograf:Bjørn Myrseth

Lars Lømo var suveren i luftrifle under avslutningsdagen i Lahti. Med 373 poeng var han hele syv poeng foran Olav Bysveen. Lars deltok også på det norske laget som vant en overbevisende seier i lagskytingen. De andre på laget var Arne Morten Nyfløt og Harald Dahlen.

Under Nordisk mesterskap for veteraner i Lahti ble det gull til Lars Lømo i 3x20 skudd på 50 meter. Under lørdagens liggendekonkurranse ble det bronse.

Torsdag ble det skutt på 300 meter. Der deltok Anita Utse, Svein-Erik Tosterud og Oddvar Staxrud

Resultater luftrifle

Resultater 60 skudd liggende 50 meter

Resultater 300 meter

Resultater 3x20 skudd 50 meter


Link til video :
Odd Arne slo Grimmel

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 13. Jun 2016

Torben Grimmel fra Danmark har nærmest vært uslåelig i 60 skudd liggende i år. Under Århus Masters tok han da også oppskriftsmessig seieren i de to første konkurransene, men i den tredje måtte han se se seg slått av Odd Arne Brekne.

Resultater
Møtereferater

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 8. Jun 2016

Her vil referater fra styremøter og eventuelt andre møter legges ut

2016


1.februar 2016

7.mars 2016

20.april 2016

30.mai 2016
Utrolig skyting av Simon

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 10. Mai 2016

Ingen i verden har skutt så høy poengsum i 3x20 skudd standardrifle som Simon Kolstad Claussen gjorde i kvalifiseringen under Europcup på 300 meter i Aarhus! Med serien 198-200-197 ble det 595 poeng og seks poeng over gjeldende verdensrekord! Verdensrekorder kan dessverre ikke settes i andre stevner enn mesterskap og EC-finalen. I fjor vant for øvrig Simon finalen i denne øvelsen.

I finalen i Aarhus måtte Simon se en av verdens aller største skyttere, Peter Sidi fra Ungarn, gå forbi seg på den siste tiskudden med 100 mot 95. Sidi vant dermed på 590 poeng foran Simon som fikk 587 poeng. Ole-Kristian Bryhn, sølv i denne øvelsen i VM i 2014, måtte ta til takke med fjerdeplassen med 581 poeng.

3x20 skudd standardrifle skytes på 300 meter. Våpenet skal ha 1,5 kgs avtrekk og vekten på våpenet skal ikke overstige 5,5 kg. 3x20 skudd har vært VM-øvelse siden 1947. Den har også gått under betegnelsen Armegevær. Øvelsen har vært en god norsk øvelse siden 1982 da Harald Stenvaag ble verdensmester i Caracas. Skytterlegenden Lones Wigger tok forøvrig sølv.
Ett godt NM

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 8. Apr 2016

NM 10 meter 2016 er over og vi kan være godt fornøyd med gjennomføringen av mesterskapet. Nå skal evaluering igangsettes slik at vi står enda bedre rustet til neste gang vi skal arrangere et stort mesterskap elle stevne. En sak vi ikke lyktes med var å oppdatere på sosiale medier, dette er et felt vi må bli mye bedre på! Men vi skal takke alle våre medlemmer for en utmerket innsats. Det er mye jobbing før, under og etter et mesterskap. Alle stod på og det ble et meget godt resultat, noe alle de hyggelige tilbakemeldinger fra de besøkende er enstydige på!

Sportslig ble det også en suksess for våre utøvere. Men det er en kjensgjerning at ingen av våre skyttere stod som vinnere etter de syv finalene som ble avviklet. Dette håper vi blir en bedring på til neste NM.


Resultatlister er lagt ut under fanen Resultatlister. Du finner også alle resultatene og gravkortene under fanen Resultatlister Live. HER finner du hele resultatboken!
Salgstand under NM

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 28. Mar 2016

Det vil som vanlig være mulig til å gjøre gode kjøp av skytterutstyr under NM. Tre leverandører har sagt at de vil komme med godt utvalg med noe til enhver. Skytterlinken, Schou / Stenvaag Våpen og ABS Shooting stiller ut inne i idrettshallen.

I tillegg til et bredt sortiment så tar Mads Lysevold seg av servicearbeider til en rimelig penge på Feinwerkbau våpen.

Harald Stenvaag samarbeider tett med Schou. De har også i år med seg servicemann fra Walther.

Skytterlinken er blitt nesten nabo av Alfhallen og har et meget rikholdig utvalg. Kurt Erik Bekkevold vil være til stede på Skytterlinkens stand i hallen
Nye regler og nytt navn for Air 50

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 24. Mar 2016

Vinnerne i 2014. Siri Mortensen og Håkon Sørli

Under EM kom det nye regler for det som ble betegnet som Air 50. Nå kalles det Mix Team. Under NM er det hele 37 lag som til nå er påmeldt i denne øvelsen som ble offisiell NM-øvelse i fjor. Taket vi har satt er 42 lag så det er fortsatt mulighet for fem lag til!

Det nye er at semifinalen vil bestå av åtte lag. Kommer man blant de åtte beste vil det bli trukket ut to grupper som skyter samtidig. Poengsummen i kvalifiseringen vil med andre ord ikke ha noen betydning for i hvilken gruppe man kommer.

I semifinalen skytes det etter samme prinsipp som under finaler. Det skytes to serier på tre skudd og en serie på to skudd. Etter dette begynner elimineringen. Til slutt så går nest beste lag til bronsefinalen og det beste laget til gullfinalen.

I finalene skytes ett og ett skudd. Det første laget som kommer til fem poeng vinner.

Kvalifiseringen skytes på hovedbanen, mens semifinalene og medaljefinalene skytes på finalebanen. Dette skal bli moro og spennende!

Her er hele reglementet
Startlistene er klar

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 13. Mar 2016


Det går ganske mange timer til å sette i sammen startlistene for NM. Mange skal skyt fire ganger og det er mange hensyn som må tas! Det er derfor viktig at alle sjekker at de er med på det de er påmeldt i. Det er også viktig at vi får tilbakemeldinger om eventuelle stavefeil og feil klasse! Det er nå 720 starter og det er mange lag i lagskytingene.

Det er fortsatt muligheter for å komme med påmeldinger på ledig plass. I den nye lagskytingen mix, tidligere betegnet som Air 50, er det 32 lag som er påmeldt. Det er plass til flere!

Alt på luft er nå oppdatert i MLres og du kan finne oppsettet via vår Resultater Live side. Du finner også listene i pdf i høyre kolonne på denne siden.
God deltagelse i NM

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 11. Mar 2016

Numedølingene var best i V70 i fjor. I år teller klassen 15 skyttere!

Det er meget god påmelding til NM 10 og 15 meter som Nordstrand Sportsskyttere og Kisen MSL skal arrangere. På 10 meter er det 377 starter fordelt med 228 på normalprogrammet og 152 på sprint. På 15 meter er tallene 178 på normal og 155 på standard. Det er ennå ledige plasser for eventuelle etternølere. Startlistene vil bli sendt ut til alle lagene samt vil bli offentliggjort på vår hjemmeside og facebook innen 13.mars.

Deltagerantall fordelt på klasser
NM med to arrangører

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 3. Feb 2016

I år blir NM innendørs arrangert av to lag og i to forskjellige haller. Kisen MSL har arrangert mange store mesterskap og stevner. For å kunne ta på seg NM i år så fant vi ut at vi skulle prøve å få med en medarrangør som kunne ta på seg 15 meter. Nordstrand Sportskyttere var et naturlig førstevalg. De brukte heldigvis ikke lang tid på å takke ja!

Det blir 15 meter i Ekeberghallen som har adskillig større kapasitet enn det vi kan få til i Alfhallen. I Alfhallen bruker vi skytebanen til 42 skiver for de innledende seriene. Vi setter opp en bane med 12 skiver i Idrettshallen som skal brukes til SH-klassene og finalene. Der blir det dobbel bredde på standplassene. På denne banen vil vi bruke Megalinks nye optiske skiver.

Vi prøver å oppdatere hjemmesiden med opplysninger etter hvert. Så langt har vi lagt ut innbydelsen og annen nyttig info.
Ekeberghallen - litt historie

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 3. Feb 2016

Ekeberghallen har hatt mange store skytestevner opp gjennom årene. Det mange av skytterne som har kommet opp i en viss alder husker best er EM i 1980. Dette ble starten på en lang æra som en av verdens beste luftriflenasjoner. Det norske seniorlaget tok bronse i 1980. På bidlet ser vi Harald Stenvaag, Bjørn Egil Hansen, Amund Bjertnes og Arnt Haugland. Foran er trener Jens J. Nygård og rifleseksjonens leder Kjell Larsen. Senere ble det mange medaljer i EM og VM både på 1980 og 1990 tallet.

Ekeberghallens skytebane har ellers vært brukt til landskamp mellom Norge og Frankrike, NM 15 meter og ikke minst det årlige storstevnet Oslo Open. Banen har 20 elektroniske skiver. Når man først er i det historiske hjørnet :

Det var også noen unge lovende pistolskyttere som hevdet seg godt:

Årsmøte 2016

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 22. Jan 2016

Årsmøtet 2016 gjennomføres torsdag 18/2 kl 1900. Sakslisten er sendt ut til alle medlemmer. Har du ikke fått innkallingen eller har spørsmål, kontakt Johan Janssen (janssen@eidsvoll.online.no)

Velkommen til årsmøtet.


Styret
120 skyttere klare for Kisen Open

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 15. Jan 2016

Banen står klar til Kisen Open. Vi håper på mange høye resultater i ett av de viktigste stevnene i vinter. Nå skal det avgjøres hvem som får kjempe om medaljer og kvoteplasser til OL, under EM på luft i Gyør, Ungarn i månedskiftet feb/mars.

Det er selvsagt live visning under stevnet. det finner du ved å trykke på denne linken
Rekorddeltagelse i Kisen Open

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 8. Jan 2016

120 skyttere er påmeldt til Kisen Open 2016. Dette er rekord for dette stevnet. Vi har ennå ikke fått fotfeste i utlandet, men vi håper at dette endrer seg neste år. Stevnet i år er etter samme lest som de siste årene. SH-klassene skyter først og det avsluttes med en felles finale. I år er det en gledelig deltagelse i ungdomsklassen og de får sitt eget lag på lørdag. Det skytes deretter to lag før de 20 beste skyter kvalifisering for en felles finale.

Det skytes samme oppsett på søndag, med unntak av et eget lag for ungdom. Det er også i år pengepremier til de tre beste i finalen

ene for SH og stående. I tillegg er det medaljer i hver klasse.
Resultatlister 2016

Postet av Kisen Miniatyrskytterlag den 3. Jan 2016


Stevne 1602308 Øvre Romerike Open 2016.pdfJANUAR

2. 10 og 15 meter

13. Klubbmesterskap 10 m 2016

16. Kisen Open 2016 Lørdag

17. Kisen Open 2016 Søndag

18. Klubbmesterskap 15 m og Luftpistol 2016

30. @lf Open 2016

FEBRUAR

4-7. Februarstevnet 50 meter

13. Øvre Romerike Open

MARS

8.-12 Marsstevnet 10 og 50 m

APRIL

1.-3. NM INDIVIDUELT

1.-3. NM LAG

1.-3. NM MIX LAG

1.-3. LUFTSPRINT IND OG LAG

9. Vårspretten

19-21.Aprilstevnet 10 og 50 meter

MAI

9.-21. Maistevnet

SEPTEMBER

9.-11. NM Elverum EXEL PDF

24 . Septemberstevnet 10 m

OKTOBER

6.-8. Oktoberstevnet 10 og 50 meter

15 Luftstevne

15. 15 meter Ullensaker Skytterlag

29.og 30. AlfaOmega


NOVEMBER

3. og 5. 10 og 50 meter

16. og 19 15 meter Ullensaker

19. 10 m luft aktive og bedrift


DESEMBER

10. Luftstevne aktive og bedrift

12. Lagsmesterskap 15 meter

14. Lagsmesterskap 10 meter

27.-28. Romjulsstevnet 50 meter

29. Romjulsstevnet 10 meter aktive og bedrift